evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 03.11.2014 10:17:41

Zahović: Ekipa se spet žrtvuje

KMA
Mariborčani so verjeli, da si bodo z zmago nad Domžalami pripravili pravšnjo popotnico za obračun s Chelseajem v ligi prvakov in da se bodo vrhu lestvice približali na le tri točke zaostanka.

A namena niso dosegli. Čeprav bi si po prikazanem zaslužili več, so jih varovanci trenerja Luke Elsnerja premagali že drugič v sezoni.

Vijoličastim se je znova pripetil uvod iz najhujših nočnih mor. Po podaji iz kota so se slabo odzvali, kar je unovčil Aneff in usmeril nadaljnji potek dvoboja. Domžalčani so se osredotočili na branjenje minimalne prednosti. Ne le zato, ker so tako hoteli, ampak so jih k temu prisilili vijoličasti, ki so prevladovali vse do zadnjega žvižga. In si ob pravšnjem pristopu ustvarili nekaj lepih priložnosti, dvakrat zadeli okvir vrat, toda Vidmarjeva mreža je kljub vsemu ostala nedotaknjena. Dejstvo je, da gostitelji tokrat niso imeli niti kančka sreče, ki bi ga potrebovali za želeni preobrat.

Zlatko zahovic
Drago Wernig - TAKA

Odziv navijačev? Razumemo jih, moramo jih razumeti. Vzdržati moramo tako aplavze kot žvižge. Zato smo tukaj, Maribor je velik klub. Vzponi in padci so sestavni del športa. Prav tako kot aplavzi in žvižgi, a zdaj je čas, da strnemo vrste.

"Nadigrali smo Domžale, si ustvarili veliko priložnosti. Prevladovali smo v igri in po fizični strani, čeprav imamo skoraj deset tekem več od nasprotnika v tej sezoni. Prikazali smo več, bili boljši, toda dejavnik sreče ni bil na naši strani. Domžale so srečno osvojile vse tri točke," je po četrtem porazu med drugim povedal Ante Šimundža. »Domžalčani so nas premagali brez priložnosti, vso tekmo niso imeli niti ene. Ampak tudi to je nogomet, zato je tako zanimiv. Imeli smo priložnosti, pravi pristop, energijo, željo. Skrbi pa uvodna nezbranost, površen začetek. Zato žoga oziroma sreča včasih obrne hrbet, kot se je tokrat zgodilo nam. Toda odnos ekipe z željo po treniranju, napredovanju kaže, da bo šlo na boljše,« je trener vijoličastih v nadaljevanju tudi v razočaranju iskal pozitivne stvari. 

Na izvedbo prvakov je gotovo vplivala tudi odsotnost nekaterih pomembnih členov, manjkali so Ibraimi, Filipović, Rajčević in Mejač. "Soočamo se s poškodbami, za nami je veliko telesno in čustveno zahtevnih tekem. Nekje se morajo poznati posledice. Viroza ali poškodbe niso opravičilo, je pa res, da nismo imeli na voljo vseh predvidenih igralcev."

SPET IMAMO EKIPO
Zdaj je na vrsti spektakel, v sredo bo pod Kalvarijo gostoval Chelsea. »Moramo se čim prej regenerirati in usmeriti misli naprej. Po zmagi se je lažje zbuditi kot po porazu, toda fantje morajo imeti po tej tekmi dvignjeno glavo, verjeti vase. In energijo, ki jo imamo, usmeriti k novemu izzivu,« je še povedal 43-letni strokovnjak.

Po tekmi smo pričakovali nejevoljnega, jeznega športnega direktorja, toda bil je popolno nasprotje. »Ekipa me je navdušila. Nezasluženo smo izgubili, igrali smo vrhunski nogomet. Veseli, da so fantje znova na pravih tirnicah. Zavedajo se tistega, kar delajo, hočejo se žrtvovati. Sem optimist, spet smo dobili ekipo,« je presenetil Zlatko Zahović. Ali optimizem velja za dvoboj s Chelseajem ali za zaključek prvega dela prvenstva? »Tako za sredino tekmo kot za končnico jeseni. Prav tako kot za pokalno tekmovanje, ki nas prav tako še čaka do 10. decembra.«

Ljudski vrt je sicer doživel nekaj, česar ni že dolgo. Navijači so svoje ljubljence z igrišča pospremili z žvižgi. »Razumemo jih, moramo jih razumeti. Vzdržati moramo tako aplavze kot žvižge. Zato smo tukaj, Maribor je velik klub. Vzponi in padci so sestavni del športa. Prav tako kot aplavzi in žvižgi, a zdaj je čas, da strnemo vrste. Občinstvu sporočam, da spet imamo ekipo,« se je s pozitivnim razmišljanjem odzval Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike