Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
14.08.2014 23:56:02
Deli članek:

Odšel dva dneva pred začetkom sezone

Reuters

Po slabem začetku zadnje sezone je Crystal Palaceu na koncu vendarle uspelo obdržati premierligaški status. Ne le to, prvenstvo je končal na presenetljivo visokem 11. mestu.

Veliko zaslug za to ima trener Tony Pulis, ki je ekipo prevzel v 12. krogu, ko je ta imela vsega sedem točk. Do konca sezone jih je nato zbral še 38 in bil izbran za trenerja leta v angleški premier ligi. Kljub temu pa se je Pulis danes, le dva dneva pred začetkom nove sezone, poslovil od Crystal Palacea.

V dvoboju prvega kroga z Arsenalom, bo moštvo na stadionu Emirates tako vodil njegov dozdajšnji pomočnik Keith Miller. Šestinpetdesetletni Pulis se je za odhod odločil, ker mu klub poleti ni uspel zagotoviti igralcev, s katerimi je želel okrepiti zasedbo. Po pogovoru s predsednikom Stevom Parishem pa sta se obe strani odločili za sporazumno prekinitev sodelovanja.

Palace se je sicer okrepil z branilcema Martinom Kellyjem (Liverpool) in Bredejem Hangelandom (Fulham) ter napadalcem Fraizerjem Campbellom (Cardiff), ampak Pulis ni bil zadovoljen s kakovostjo igralskega kadra, ki ga je imel na razpolago. V ekipo je med drugim želel vrniti tudi Wilfrieda Zahaja, za katerim je težka sezona pri Manchester Unitedu.

Kakorkoli že, Pulisov odhod je velik udarec za Crystal Palace, na Otoku pa se že ugiba, kdo bo zapolnil izpraznjeno mesto. Za zdaj se največkrat omenjajo Malky Mackay, Neil Lennon in Steve Clarke.