Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
06.08.2014 12:07:53
Deli članek:

Na vrhu, a ne sanjarijo

Drago Wernig - TAKA

Domžale zaenkrat še ostajajo v ozadju dogajanja pri Mariboru in Olimpiji.

Maribor igra v Evropi, zaradi navijačev so vijoličastim zaprli del stadiona, k Olimpiji se je vrnil Milenko Aćimović - vse to je še kako zasenčilo ostala dogajanja v 1. SNL. In to je nepravično predvsem do Domžal, ki po treh krogih vodijo na lestvici.

Čeprav je jasno, da je pot do konca še izjemno dolga, pa nikdar ni slabo biti prvi. Še zlasti, če pred tem na treh tekmah ne prejmeš niti enega gola! Domžalčanom je to uspelo in logično je, da ob Kamniški Bistrici vladata zadovoljstvo in dobra volja.

"Nihče v ekipi, vključno z mano, ne sanja preveč. Ostajamo trdno na tleh," ne glede na vse miren ostaja Saša Aleksander Živec in dodaja: "Zagotovo si želimo še naprej zmagovati in naredili bomo vse, da ostanemo na vrhu lestvice. Še bolj pomembno pa je, da bomo ostali močni tudi, ko nam ne bo šlo vse po načrtih in ko sreča ne bo na naši strani. S to ekipo in takšnim moštvenim duhom nam bo to uspelo in prepričan sem, da bomo sezono končali visoko na lestvici."

MOŠTVEN DUH IN ZMAGOVALNA MISELNOST
Se pa Živec kakopak strinja, da je bil start v novo sezono res dober, Domžalčani so po vrsti premagali Gorico (1:0), Celje (1:0) in Zavrč (2:0), dve zmagi so dosegli celo v gosteh. "Za zmago na vseh treh tekmah sta poskrbela moštveni duh in zmagovalna miselnost. Še naprej moramo držati takšno raven na tem področju. Po naravi sem zelo samokritičen in odkrito lahko povem, da sem trenutno na slabih 70 odstotkih svojih sposobnosti. Upam, da bom raven forme dvignil čim prej," poudarja nekdanji član sofijskega kluba CSKA, ki je še pristavil: "Trener na to, da še nismo povsem pravi, redno opozarja in tudi fantje se zavedamo, da imamo še veliko rezerv. Verjamem, da se bo to v prihodnje tudi potrdilo na igrišču, saj smo šele na začetku sezone. Iz tekme v tekmo bomo bolj povezani in tudi igra nam bo bolj stekla. Prepričan sem, da bomo v prihodnje še veliko boljši."

V četrtem krogu Domžale čaka še tretje gostovanje, obiskali bodo Velenje, kjer bo Rudar vse prej kot preprost tekmec. "Rudar se je z zmago proti Radomljam nekoliko pobral, čeprav so po mojem mnenju le potrdili svojo kvaliteto. Gre za zelo dobro in čvrsto ekipo, ki se je v prejšnjem tednu dodatno okrepila. Upam, da ne bodo imeli toliko sreče, kot na naši zadnji medsebojni tekmi v Velenju, ko smo prikazali zelo dobro igro in bi si zaslužili zmago. Prepričan sem, da se bo tokrat razpletlo drugače in da bomo domov prinesli tri točke," je zaključil 23-letni Primorec na začasnem delu v Domžalah.