Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.08.2014 10:47:53
Deli članek:

Rodgers občuduje Van Gaala

liverpoolfc.com

Trener Liverpoola Brendan Rodgers je povedal, da se je trenerskega posla učil tudi od Louisa van Gaala.

Rodgers se je trenerskemu delu posvetil, ko je moral zaradi težav s kolenom že pri dvajsetih končati profesionalno kariero nogometaša.

"Ko se prebijaš kot neznan trener, se seveda zgleduješ po ljudeh z vizijo in filozofijo in Van Gaal prav gotovo sodi med njih," je povedal Rodgers in priznal, da občuduje Nizozemčevo delo. "Je zelo izkušen in zelo dober strateg, ki je delal v nekaj zelo velikih klubih."

Enainštiridesetletni Severni Irec se je med drugim učil tudi od Joseja Mourinha, s katerim sta sodelovala v Chelseaju, kjer je vodil mlado ekipo.

Rodgers je lani z Liverpoolom osvojil naslov angleškega podprvaka, letos pa se bo iz oči v oči gledal tudi z Van Gaalom, ki sedi na klopi Manchester Uniteda. "Mislim, da bo angleška liga zanj nekaj novega, saj se precej razlikuje od lig, v katerih je delal do zdaj. Drugje se za naslov borita ena ali dve ekipi in ti ves čas zmagujeta. V premier ligi lahko vsak premaga vsakogar, tega drugje ni. To bo zanj verjetno presenečenje, tako kot za ostale tuje trenerje, s katerimi sem govoril o teh stvareh," je še povedal Rodgers, ki ga prvi dvoboj z Van Gaalom čaka v 16. krogu, njuna kluba se bosta 13. decembra pomerila na Old Traffordu.
Reuters