Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
05.08.2014 12:46:26
Deli članek:

Zaradi Maribora me je bolela glava

Grega Wernig

Mile Aćimović pravi, da ga zdaj, ko se je vrnil k Olimpiji, bolj kot instanten uspeh zanima delo na dolgi rok.

Mile Aćimović se je vrnil k Olimpiji in danes tudi spregovoril, zakaj se je odločil, kot se je. Pravi, da se je v prvem mandatu pri zeleno-belih veliko naučil, hkrati je med vrsticami priznal, da je storil napako, ker se je poslovil tako hitro. V drugo se bo svojega posla lotil s precej večjo stopnjo mirnosti, zdaj se tudi ne bo več tako zelo obremenjeval z Mariborom, kot se je v preteklosti.

"Verjetno sem v prvem mandatu pri Olimpiji res preveč razmišljal o Mariboru in me je zaradi tega bolela glava. Zdaj bom bolj gledal na svoje lastno igrišče," je priznal 37-letni Ljubljančan in pojasnil, zakaj se je vrnil v Stožice: "Tudi ko nisem bil pri Olimpiji, sem jo spremljal, ostal sem tudi v dobrih odnosih s predsednikom Izetom Rastoderjem. Dejstvo pa je, da moj pristop v času, ko sem bil prvič pri Olimpiji, ni bil tisti pravi. V enem letu se pač ne da narediti vsega. V nogometu potrebuješ dve, tri leta, da narediš nekaj konkretnejšega. S tem se je strinjal tudi predsednik in nato se dejansko ni bilo težko dogovoriti."

PODLEGEL JE PRITISKU PRVAKA
Aćimovića torej zdaj lovljenje Štajercev za vsako ceno ne zanima. "Ko sem prišel prvič, je bila Olimpija osma na lestvici. Nato smo jo dvignili na drugo mesto, naredili štiri, pet reprezentantov in imeli najboljšega igralca lige. A to vseeno ni bilo dovolj. Težil sem k temu, da bi bili še višje, da bi bili še boljši, a mislim, da sem plačal dobro šolo. Drži tudi, da sem želel v prekratkem času narediti preveč. Nisem se zadovoljil s tem, da smo bili drugi, motilo me je 20 in več točk zaostanka za Mariborom. Želel sem preveč! Nato pa sem odreagiral kot nogometaš. Preveč čustveno. Toda kot vodja ekipe ali skupine potrebuješ čas. Tudi sam sem se naučil, ker se v tako kratkem času, čeprav bi rekel, da smo dosegli kar dobre rezultate, nisem zadovoljil s tem, da smo druga ekipa Slovenije. Po tehtnem premisleku sem spoznal, da sem dejansko podlegel pritisku prvaka. Obljubil sem nekaj, česar nisem uresničil. Dejstvo je, da bi morali nadaljevati z začetim, v tistem trenutku bi se morali zadovoljiti s tistim, kar smo imeli, kjer smo bili. Predvsem pa počasi nadaljevati proti cilju, ki smo si ga zastavili. Vsekakor pa ne v enem letu, kakor sem si predstavljal. Sem se pa veliko naučil in zdaj bomo, kot sem že dejal, delali na dolgi rok," je še pristavil nekdanji reprezentant Slovenije, ki je na tiskovni konferenci spregovoril tudi o trenerju Darku Karapetroviću: več o tem tukaj!