Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
de
de
05.08.2014 09:54:17
Deli članek:

Cardozo zapustil Benfico

vszi

Paragvajski napadalec Oscar Cardozo ni več član portugalskega velikana Benfice. Klub iz Lizbone ga je prodal v Turčijo, Cardozo bo naslednje tri sezone igral pod vodstvom bosanskega stratega Vahida Halilhodžića pri Trabzonsporju.

Enaintridesetletnika, ki je bil zadnjih nekaj let eden najboljših nogometašev Benfice, so v preteklosti snubili klubi iz največjih evropskih lig, a je Cardozo zmeraj ostal v Lizboni. Zdaj pa se je odločil, da Benfico zapusti. Toda ni odšel v kakšno izmed najboljših lig, temveč bo predvidoma naslednje tri sezone preživel v Turčiji. 

Cardozo je podpisal pogodbo s Trabzonsporjem, turškim prvoligašem, ki ga s klopi vodi Vahid Halilhodžić. Bosanski strokovnjak si želi v ekipo pripeljati kar deset okrepitev in Cardozo je prva izmed njih. Turki bodo Benfici za visokoraslega napadalca plačali 5 milijonov evrov, v primeru uspehov pa bi se lahko odškodnina dvignila še za 1,6 milijona. Tudi Cardozo bo v Turčiji dobro zaslužil, letno naj bi prejemal okrog 2,5 milijona evrov.