Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
05.08.2014 08:00:54
Deli članek:

Prestižni turnir Rdečim vragom

Klubi iz najmočnejših evropskih lig se zavzeto pripravljajo na začetek nove sezone. V Miamiju sta se tako v prijateljski tekmi pomerila Manchester United in Liverpool, uspešnejši pa je bil prvi, ki je slavil s 3:1 in osvojil prestižni turnir.

Prvi polčas je sicer pripadel Liverpoolu, v 14. minuti je enajstmetrovko uspešno izvedel kapetan Steven Gerrard. Sodnik je na belo točko pokazal po prekršku Phila Jonesa nad Raheemom Sterlingom.

Philippe Coutinho bi lahko podvojil vodstvo Uniteda, a je David de Gea njegov strel ubranil. Potem je Sterling še enkrat vnesel nemir v Manchestrovo obrambo, v kazenskem prostoru ga je podrl novinec pri Rdečih vragih Ander Herrera, sodnikova piščalka pa je tokrat ostala nema. Do konca prvega dela igre bi lahko zadel tudi Rickie Lambert, ki je k Redsom prišel iz Southamptona, vendar se izid ni spremenil.

Nadaljevanje je minilo v znamenju varovancev Louisa van Gaala. V 55. minuti je izenačil kapetan Wayne Rooney, ki je odlično izkoristil podajo Javierja Hernandeza. Le dve minuti pozneje pa je Manchester povedel. Z roba kazenskega prostora je zadel Juan Mata. Žoga se je na poti proti golu odbila od Mamadouja Sakhoja in ukanila Simona Mignoleta.

Zmago Manchestra je dve minuti pred koncem potrdil Jesse Lingard. Angleški velikan je tako turnir, na katerem je sodelovalo osem ekip, končal neporažen in s tem na nek način že napovedal precej boljšo sezono od lanske.