Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
02.08.2014 19:24:40
Deli članek:

Rudar osvojil prve tri točke

Arsen Perić

V tretjem krogu so Velenjčani proti novincem vknjižili prvo zmago.

Nogometaši Rudarja so v tretjem nastopu v novi sezoni 1. SNL vknjižili prve tri točke, novinci v prvoligaški druščini iz Radomelj pa so vnovič zatresli mrežo tekmeca, a tako kot v prvih dveh krogih na koncu ostali praznih rok.

Kljub visoki vlažnosti zraka in precejšnji vročini je dvoboj v Športni park v Domžalah privabil lepo število gledalcev, ki so videli zanimivo nogometno predstavo in tri zadetke, vse dosežene z glavo.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so v uvodnih minutah pokazali, da si silno želijo prvih točk v sezoni. Terensko premoč so kronali že v 11. minuti, ko je Dalibor Radujko visoko skočil sredi kazenskega prostora in meril tako natančno, da je bil vratar Vjekoslav Andrić brez moči. Po vodstvu so pobudo prevzeli domačini, ki pa si vse do zaključka niso uspeli priigrati izrazitejše priložnosti. V 40. minuti je Kalcer vendarle izenačil. Kapetan Janez Zavrl se je v gneči dokopal do skoka in žogo z glavo poslal v spodnji kot. Vratar Matjaž Rozman jo je sicer odbil v vratnico, a je usnje vseeno končalo v mreži.

Ko je že kazalo, da bosta ekipi odšli na odmor poravnani, je Rudar izvedel kot, žoga je na prvi vratnici prišla do Ivana Firerja, slabo posredovanje vratarja Filipa Drakovića ter domače obrambe pa je botrovalo vodstvu gostov.

V nadaljevanju gledalci niso več videli zadetkov. Igra je bila še naprej atraktivna; prvi del drugega polčasa je pripadel gostom, zaključek pa domačim nogometašem. V zadnjih desetih minutah je Kalcer vse moči usmeril v napad, toda Luka Vrhunc v 80. minuti in Niko Snoj v 90. pri zaključku nista bila dovolj natančna oziroma zbrana.

V naslednjem krogu bo Kalcer gostil Olimpijo, Rudar pa se bo na svojem stadionu pomeril z Domžalami.

Kalcer Radomlje - Rudar 1:2 (1:2)

Domžale - Stadion Športni park Domžale, 600 gledalcev. Sodniki: Žnidaršič (Kranj), Beton (Cerklje na Gorenjskem), Pospeh (Petrovče).
Strelci: 0:1 Radujko (11), 1:1 Zavrl (40), 1:2 Firer (44).
KALCER RADOMLJE: Andrić (od 24. Draković), Zukić, Kosec, Vrhunc, Avbelj, Vuk (od 66. Cerar), Zavrl, Seferovič (od 48. Stoiljković), Cankar, Snoj, Jakovljević. Trener: Dejan Djuranović.
RUDAR: Rozman, Stjepanović (od 63. Babić), Firer, Črnčič, Jelić (od 75. Kocić), Jahić, Tolimir (od 82. Rošer), Klinar, Dedič, Radujko, Knezović. Trener: Jernej Javornik.
Rumeni kartoni: Vuk, Cerar; Stjepanović.
Rdeči kartoni: /