Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
02.08.2014 14:39:15
Deli članek:

"Velika hiša" še premajhna za evropska velikana

vszi

Aktualni evropski prvak Real Madrid in angleški Manchester United se bosta danes ob 22:06 pomerila v sklopu prijateljskega turnirja v ZDA, tekma pa bo zanimiva predvsem zato, ker bo minila v znamenju presežkov.

Štadion v Michiganu, ki je namenjen tekmam ameriškega nogometa, je zaradi svoje velikosti znan tudi pod vzdevkom "The Big House" ("Velika hiša"), saj lahko sprejme 109.901 gledalcev. Tokrat se bosta na njem pomerila dva najpopularnejša evropska nogometna kluba v ZDA, zaradi česar ne preseneča, da so navdušenci obeh moštev vstopnice razgrabili že v enem dnevu, čeprav je bila najcenejša vredna 145 evrov, najdražje pa so se povzpele tudi čez 445 evrov.

To bo najbolj obiskana nogometna tekma v Združenih državah Amerike, saj si je do zdaj rekord lastil obračun med Brazilijo in Francijo, ki sta se v finalu olimpijskega turnirja leta 1984 v Kaliforniji pomerili pred 101.799 gledalci. Poleg tega bo to tudi najštevilčnejši obisk za obe moštvi, saj do zdaj tako eni kot drugi še niso igrali pred tako številčnim občinstvom, ko je seveda govora o štadionu na katerem ni stojišč.

Seveda bo zanimivo videti kakšni postavi bosta na zelenico poslala oba trenerja. Gledalci in javnost pričakujejo, da bodo lahko na delu videli vse najboljše igralce, pod vprašajem je le ljubljenec Madridčanov Cristiano Ronaldo, ki naj še ne bi bil stoodstotno pripravljen.