Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.08.2014 09:06:59
Deli članek:

Na Ptuju za prestol

Arsen Perić

Uvodni tekmi okrnjenega tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije (večni derbi je prestavljen) bosta že danes.

Zaradi obnove Športnega parka bo Zavrč Domžalčane gostil na Ptuju in skušal ostati na vrhu lestvice, Celjani v dvoboju z Novomeščani pričakujejo prve točke.

Bržkone so le redki pričakovali, da bodo imeli nogometaši Zavrča po uvodnih 180 minutah stoodstotni izkupiček, povrhu so obakrat gostovali. V Areni Petrol so imeli tudi precej sreče, v Velenju so bili na primerni ravni, takšni pa želijo biti tudi v obračunu z Domžalčani. Osnovni namen je ostati na vrhu lestvice, Luka Elsner in njegovi varovanci, ki so prav tako slavili že dvakrat, se želijo povzpeti nanj. Za takšen scenarij v najstarejšem slovenskem mestu potrebujejo ves izkupiček, z dokaj veliko gotovostjo pa lahko napovemo, da bodo gledalci videli všečno tekmo.

"Zavrč je dobro začel sezono, še posebej če upoštevamo dejstvo, da je dvakrat gostoval. Glede na razmerja moči v pretekli sezoni so Haložani premagali dve močni ekipi. Nekateri bodo ocenili, da so imeli srečo, vendar se s tem ne strinjam, saj so na obeh tekmah slavili brez prejetega gola. To je posledica načina igre, čeprav je res, da bi morali biti v Celju glede na potek dogodkov v prvem polčasu v zaostanku. Na Ptuju želimo pokazati podoben pristop, kot so ga imeli Celjani v prvem polčasu proti našim današnjim tekmecem. Ob dodatku naše učinkovitosti in še bolj kakovostne obrambe lahko ogrozimo Zavrč," v pričakovanju gostovanja v mestu ob Dravi razmišlja trener Domžal Luka Elsner, ki ima na voljo dovolj številčno in kakovostno zasedbo.

Ker vsi ne morejo igrati, marsikateri posameznik bržkone ne bo navdušen. "Zagotovo se bo zaradi širine kadra znotraj ekipe pojavilo nezadovoljstvo, s katerim se bomo morali spopasti. To je konkurenca, ki vlada v vseh dobrih ekipah. Tudi v Mariboru je podobno, saj imajo na nekaterih tekmah na klopi celo reprezentante. Zaradi tega si ne belim glave. Ravno nasprotno, vesel sem, da imamo takšno skupino igralcev, po drugi strani pa moramo poskrbeti, da bodo vsi deležni pozornosti in da bo kljub manjši minutaži vsak od njih čutil, da je nekaj prispeval k uspehom ekipe. Temu bomo posvetili veliko pozornosti, že zdaj pa lahko rečem, da bomo potrebovali slehernega od njih. Prav vsak bo prispeval svoj delež k našemu uspehu," je pojasnil obetavni strokovnjak.

Celjani verjamejo, da bodo proti Krki dobro igro naposled unovčili s temu primernim rezultatom, dozdajšnja podoba je bila vsekakor boljša od učinka. "Enkrat se nam bo zagotovo odprlo tudi rezultatsko. Verjamem, da že danes. Upamo, da nas bodo ponovno v lepem številu podprli tudi naši gledalci. Menim, da jih s pristopom na prvi tekmi nismo razočarali, tudi tokrat pa obljubljamo, da se bomo borili za vsako žogo, da bomo čvrsti, odločni in da jih bomo z vsemi močmi skušali nagraditi z zmago," pravi Marko Jakolić. Dolenjci po zmagi nad Gorico v Areno Petrol prihajajo sproščeni, takšni bi utegnili biti nevarni.