Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
31.07.2014 14:51:52
Deli članek:

Kot da je že jesen

Nikola Miljković

Luka Elsner bo lahko v petek Domžale popeljal na vrh prvenstvene razpredelnice.

Letošnje poletje ni v Sloveniji niti najmanj podobno pravemu poletju. Vročine ni od nikoder, je pa veliko slabega vremena in predvsem ogromno padavin. Vse to po svoje nagaja tudi nogometašem, pogoji za delo so pač vse prej kot idealni. To priznava tudi Luka Elsner, trener Domžal, ki pa se vsaj iz rezultatskega vidika ne sme pritoževati. Njegov klub je namreč dobil obe uvodni tekmi nove sezone.

"Zoprno je, ker so igrišča že precej namočena. V torek smo še lahko normalno vadili na pomožnem igrišču, včeraj pa smo si že morali pomagati z umetno travo. Igrišča ne morejo v nedogled požirati vode, zato se moramo prilagoditi. Vreme je bolj podobno jesenskemu, vendar smo imeli skozi celotne priprave in vse do včeraj na voljo odlična igrišča za trening, tako da nas to ni pretirano oviralo. Glede na izkušnje z igranjem na Ptuju, zaradi obilnih padavin v tem tednu, v petek ne pričakujem težav z igralno površino, saj je igrišče tam dobro urejeno," je za uradno spletno stran kluba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, povedal Elsner.

V tretjem krogu 1. SNL četo nekdanjega domžalskega kapetana v gosteh čaka Zavrč. Ker bo tekma že v petek, bo tisti, ki bo zmagal, vsaj za 24 ur novi vodilni na lestvici. "Zavrč je dobro začel sezono, še posebej, če v obzir vzamemo dejstvo, da so obe tekmi igrali na gostovanju. Glede na razmerja v pretekli sezoni so premagali dve močni ekipi, Celje in velenjski Rudar. Nekateri bodo ocenili, da so imeli srečo, vendar se sam s tem ne strinjam, saj so obe tekmi dobili brez prejetega gola. To je posledica načina igre, čeprav je res, da bi morali biti, glede na potek tekme, po prvem polčasu v Celju v zaostanku. Na Ptuju želimo pokazati podoben pristop kot so ga imeli Celjani v prvem polčasu proti Zavrču. Ob dodatku naše učinkovitosti in še bolj kvalitetne obrambe, lahko na Ptuju ogrozimo Zavrč in ukanimo njihovo postavitev, v kateri delujejo zelo dobro," je še pristavil Elsner, z 31 leti najmlajši trener v Prvi ligi Telekom Slovenije.