Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
01.08.2014 08:37:30
Deli članek:

Suarez že čez dva tedna?

Reuters

Novi napadalec Barcelone Luis Suarez nestrpno pričakuje odločitev arbitražnega sodišča v Lozani, ki bo 8. avgusta odločalo o zmanjšanju kazni za urugvajskega napadalca.

Odlični Urugvajec si je prislužil štirimesečni suspenz zaradi ugriza italijanskega reprezentanta Chiellinija na tekmi svetovnega prvenstva med Urugvajem in Italijo. Suarez, Barcelona in nogometna zveza Urugvaja so se na kazen pritožile, športno arbitražno sodišče pa je Suareza pozvalo, da naj se 8. avgusta zglasi v Lozani, kjer bodo poslušali, kaj ima sedemindvajsetletnik za povedati. 

Če bo njegova pritožba uspela, bi se lahko Suarez že čez kakšna dva tedna - športno arbitražno sodišče si bo namreč vzelo nekaj časa, preden bo objavilo svojo odločitev - pridružil soigralcem na treningih. V tem trenutku namreč nekdanji napadalec Liverpoola ne sme niti trenirati s soigralci (tudi uradne predstavitve ni smel imeti). In čeprav so možnosti, da bo Suarezova pritožba uspela zelo velike, pa le malokdo pričakuje, da se mu bo zmanjšala tudi štirimesečna prepoved igranja tekem.

Urugvajec bo tako po vsej verjetnosti lahko treniral z Barcelono, igrati pa ne bo smel vse do 26. oktobra, ko je na sporedu prvi "El Clasico", Barcelona bo gostovala pri Real Madridu.