Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
01.08.2014 08:49:11
Deli članek:

Dinamo pripeljal velikega talenta

gnkdinamo.hr

Zagrebški Dinamo je v svoje vrste pripeljal bisera Barcelone, šestnajstletnega nogometaša, ki sliši na ime Dani Olmo. Talentirani mladenič, ki je blestel v mlajših kategorijah katalonskega velikana, je z zagrebškim klubom podpisal triletno pogodbo.

Daniel Olmo Carvajal, kot je polno ime šestnajstletnega napadalca, je presenetljivo zapustil La Masio in se odpravil v Zagreb k Dinamu. Katalonski biser je bil v pretekli sezoni celo kapetan Barcelonine ekipe do šestnajst let, v zadnjih šestih sezonah pri katalonskem velikanu je bil kar petkrat najboljši strelec ekipe, z Barcelono pa je osvojil ogromno naslovov. Ob tem je Olmo tudi španski reprezentant, v letošnji sezoni je v dresu Furije osvojil tri močne mednarodne turnirje, v Angliji, Kazahstanu in Srbiji. 

Olmo, ki lahko igra kot krilni ali klasični napadalec, se je po prihodu v Zagreb na kratko predstavil in povedal, zakaj se je odločil za presenetljiv prihod k Dinamu. "Sem mlad fant iz Terrase, mesta v Kataloniji. S tremi leti sem začel igrati nogomet, pri sedmih letih sem odšel v akademijo Espanyola, leto kasneje pa sem dobil klic Barcelone, kjer sem igral do nedavnega" je svojo nogometno pot opisal Olmo in razložil: "Razlog mojega prihoda je povsem enostaven. Prihod v Dinamo je najboljša opcija za moj nogometni razvoj. V Dinamu so odlični pogoji za za mlade igralce, dobro se dela z njimi in hitro dobijo priložnost v članski konkurenci."

"Poznam igralce, ki so igrali za Dinamo, kot so Modrić, Halilović, Kovačić, Mandžukić in Lovren, ki danes igrajo za Real, Barcelono, Inter, Atletico ter Liverpool, tako da je jasno, da se v Dinamu dela zelo dobro. Na meni je, da izkoristim priložnost, ki se mi je ponudila, trdo delam in si s trdim delom prislužim priložnost v prvi ekipi. Iskreno bi se zahvalil Barceloni za vse, to bo vedno moj klub in upam, da se bom nekega dne vrnil tja kot igralec prvega moštva," 
je še povedal Olmo, ki se bo najprej pridružil drugi ekipi Dinama, le vprašanje časa pa je, kdaj bo zaigral tudi za najmočnejše moštvo.