Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.09.2024 20:41:04
Deli članek:

Pa jo je dočakal! Elsnerjev Reims do prve zmage v sezoni

Profimedia

Nogometaši Reimsa, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, so v 3. krogu francoske lige igrali proti Rennesu in zmagali z 2:1.

Reims je do svoje prve zmage v sezoni prišel proti neprimerno uglednejšemu klubu in ga za točko tudi prehitel na sredini lestvice. Leo Oestigaard je sicer že v 13. minuti goste popeljal do vodstva, vendar so domači dobro odgovorili ter zadeli v 41. in 48. minuti prek Junye Ita in Oumarja Diakiteja.

Monaco in Lens sta se pred tem spoprijela, potem ko sta imela v prvih dveh krogih identičen izkupiček dveh zmag. Tokrat sta se ekipi razšli z 1:1. Denis Zakaria je moštvo iz kneževine popeljal do vodstva v 84. minuti, izenačil pa je Przemyslav Frankowski v 94. minuti z bele pike.

Angers je proti Nici izgubil z 1:4, pri čemer je Evann Guessand dosegel gola za 3:1 in 4:1 že po tem, ko je gostujoča zasedba imela igralca manj na zelenici, Le Havre pa je s 3:1 slavil proti Auxerru.

Nogometaši Marseilla so v soboto gostovali v Toulousu, ki ga je pred kratkim okrepil slovenski vezist Miha Zajc, in zmagali s 3:1. V dresu Marseilla še naprej blesti Anglež Mason Greenwood. V Toulousu je prispeval dva gola in je s petimi zadetki najboljši strelec lige.

Na prvi sobotni tekmi je Brest brez težav odpravil Saint Etienne s 4:0, Montpellier pa je doma proti Nantesu izgubil z 1:3.

Že v petek je Lyon s 4:3 odpravil Strasbourg.