Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.09.2024 09:42:03
Deli članek:

Šok: nenadoma umrl nekdanji Šporarjev soigralec, takole se je od njega čustveno poslovil slovenski reprezentant (foto)

instagram

Velika žalost.

Iz Turčije prihajajo tragične novice o smrti šele 39-letnega trenerja Adanasporja Sola Bambaja, ki so prizadele tudi enega od slovenskih reprezentantov. Andraž Šporar je namreč bil soigralec nekdanjega reprezentanta Slonokoščene Obale pri Middlesbroughu, kjer sta sklenila krasno prijateljstvo. “Odličen igralec in še boljši človek. Počivaj v miru, prijatelj moj,” se je v objavi na instagramu od Bambaja poslovil Šporar.

Njegova smrt je bila nenadna. Potem ko je premagal raka, ki so mu ga odkrili leta 2020, je uspešno začel s svojo trenersko kariero, sprva kot pomočnik trenerja pri Cardiffu, od tega poletja pa tehnični direktor pri Adanasporju. Ta konec tedna se je že na prizorišču gostovanja mirno pripravljal na tekmo Adanasporja proti Manisi. A je na hitro zbolel, bil prepeljan v bolnišnico, kjer pa njegovega življenja žal niso mogli rešiti.

Sol Bamba je razen za Middlesbrough, kjer je leta 2022 tudi končal kariero, igral za Cardiff, Leeds, Palermo, Trabzonspor, Leicester, Hibernian, Dunfermline in na začetku svoje članske kariere tudi za PSG, kjer je v predmestju Pariza rojeni avtor 46 nastopov in enega zadetka za Slonokoščeno Obalo tudi zrasel v odličnega nogometaša.