Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.09.2024 14:39:00
Deli članek:

Luka Bobičanec je Hrvatom razkril, kaj si misli o slovenski ligi

MPA

Medžimurski virtuoz je prepričan, da Celje v konferenčni ligi ne bo zgolj sodelovalo.

Celjani so se na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo vendarle rešili in si po porazu v Armeniji zagotovili evropsko jesen. Istanbul Basaksehir, TNS in Jagiellonia so tekmeci, s katerimi se bodo grofje pomerili doma, gostovali bodo pri Betisu, Vitorii Guimaraes in Pafosu.

"Na to gledam kot na največji uspeh v zgodovini kluba in enega od največjih v moji karieri. Smo aktualni prvaki, kar je pomenilo ugodnejši razpored, to priložnost smo morali izkoristiti," je v pogovoru za Sportske novosti dejal Luka Bobičanec, ki je bil proti Pjuniku uspešen z bele točke, izkazal se je tudi s podajo za končnih 4:1.

Psihološkemu pritisku pred izvedbo najstrožje kazni se ni mogel izogniti. "Pogosto sem bil v takšnem položaju. Že pred tekmo sem vedel, kam bom streljal in bil stoodstotno prepričan, da bom zadel. Fantom sem v slačilnici dejal, da je treba imeti jajca za kaj takega. A ko ti vsi zaupajo, prevzeti odgovornost ni problem. Ekipa si to zasluži, vsak mora sprejeti svoj del odgovornosti. Tako tudi jaz glede zadev, ki so v moji 'pristojnosti'," je nadaljeval medžimurski virtuoz in se dotaknil še plesa kroglic. "Pričakovanja? To je Evropa, ni kaj izbirati razen tega, da je treba na vsaki tekmi zaigrati na zmago. Morda je plus, ker proti 'slabšim' zasedbam igramo doma. Ne bomo zgolj sodelovali, ne bomo izletniki. Nikomur, ki bo prišel k nam, ne bo lahko, a ne bi lahko niti tistim, pri katerih bomo gostovali."

Vprašanju o potopu Rijeke v Stožicah se ni mogel izogniti. "Celje in Olimpija igrata na visoki ravni. Ponosni smo, ker slovenska liga iz leta v leto raste. Napredovanje v dvoboju z Rijeko ni nepričakovano, rezultat nedvomno je. Zdi se mi, da so Rečani podcenili Olimpijo."