Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
17.08.2024 21:47:04
Deli članek:

Poteza Riere za zmago na derbiju? Trener Celja se je pred tekmo z Olimpijo odločil, da bo z ekipo naredil tole .. (video)

Martin Metelko

V nedeljo ob 20.15 je v Ljubljani na sporedu derbi 5. kroga slovenske lige, v Stožicah si bosta nasproti stala Olimpija in Celje.

Zeleno-beli so bili pred tem krogom vodilni na lestvici, z zmago nad Muro jih je dohitel oziroma zaradi večjega števila doseženih zadetkov ob sicer enaki razliki v zadetkih prehitel Bravo. V nedeljo bodo imeli zmaji spet priložnost zavihteti se na vrh, Celjani pa jim bodo to seveda skušali preprečiti.

Sami imajo  odigrane samo tri tekme, dvakrat so zmagali, kar pomeni, da za Olimpijo zaostajajo štiri točke. A problem prvakov ni štart v domači ligi, pač pa nastopi v Evropi, kjer so Celjani v četrtek proti irskemu Shamrocku izpadli v kvalifikacijah za ligo Europa, zdaj jim ostaja le še boj za konferenčno ligo.

Seveda je bil to kar hud udarec za Celjane, trener Albert Riera pa nima veliko časa, da ekipo psihološko dvigne pred obračunom z Olimpijo. Španec na celjski klopi se je odločil tudi za potezo, ki je nismo ravno velikokrat vajeni na slovenskih tleh.

Moštvo je namreč v Ljubljano dopotovalo že dan pred derbijem in opravilo trening na Kodeljevem. Celjski avtobus je bilo mogoče v soboto videti na ulicah prestolnice, videli pa bomo, če se bo poteza prvakom obrestovala.