Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.08.2024 22:52:03
Deli članek:

Luka Elsner bi si želel lepšega debija: s porazom začel kariero pri Reimsu

Slovenski strokovnjak Luka Elsner se je po prejšnji sezoni iz Le Havra preselil k Reimsu,s katerim je v uvodnem krogu nove sezone francoske lige uvodoma gostil Lille in izgubil z 0:2.

Lille z 241 milijoni evrov vrednosti po Transfermarktu sodi v prvo peterico v francoski eliti, Reims je v tem pogledu s 106 milijoni na robu deseterice, vloga favorita je bila tudi zaradi tega na strani gostov.

A nogometno dogajanje in razmerja moči je kmalu po začetku tekme, natančneje v 11. minuti, zasenčil hud prekršek. Domači nogometaš Abdoul Kone je z grozovitim naletom za rdeči karton podrl Angela Gomesa. Ta je nezavesten obležal. Tekmo so prekinili za več kot pol ure ter pomagali nogometašu, ki so ga nato zavestnega odpeljali v bolnišnico.

Bafode Diakite je ob koncu prvega polčasa unovčil številčno premoč Lilla za vodstvo z 1:0, zmago pa je potrdil eden kandidatov za najboljšega strelca lige Jonathan David v 93. minuti.

Pred tem je Marseille, ki sodi v skupino največjih izzivalcev PSG za naslov prvaka, s 5:1 zmagal na gostovanju pri Brestu. Mason Greenwod je dosegel dva gola, prav tako Luis Henrique, enega pa je za zmagovalce dodal Elye Wahi z bele pike. Greenwood in Wahi sta poleti okrepila Marseilla za 26 oziroma 25 milijonov evrov.

V soboto zvečer je bil na sporedu še obračun Monaca in St. Etienna.

Že v petek je branilec naslova in znova prvi favorit za naslov Paris Saint-Germain v gosteh s 4:1 odpravil Le Havre.

V nedeljo bodo še tekme Auxerre - Nica, Angers - Lens, Montpellier - Strasbourg, Toulouse - Nantes in Rennes - Olympique Lyon.