elvis, tom-parker, kralj Svet24.si

Na dražbi prodali ikonične Presleyeve modre ...

laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 30.05.2024 11:11:55

Dilemo za finale razrešil kar sam?! Noro, kaj se dogaja z vratarjem Reala, tega ni pričakoval nihče!

Profimedia
V letošnji sezoni je bil rezervni vratar Andrij Lunin eden najpomembnejših članov Reala, kot vse kaže, pa ga ne bo niti na Wembleyju.

Ko si je tik pred začetkom sezone prvi vratar Reala Thibaut Courtois strgal križno vez, je v Madridu zavladala panika. Jasno je bilo, da ga čaka večmesečni počitek, nato pa več mesecev rehabilitacije in treningov. Sezona je bila zanj praktično izgubljena, Realu pa je ostal rezervni vratar Andrij Lunin. Madridčani so hitro stopili v akcijo in iz Chelseaja pripeljali preizkušenega Španca Kepo Arrizabalago. Mesec in pol po začetku sezone je spet udarila poškodba, Španec pa je moral svoje mesto med vratnicama prepustiti Ukrajincu Andriju Luninu.


Tretji vratar se je tudi po zaslugi nesreč vratarskih kolegov prebil v ospredje in več kot le izpolnil pričakovanja. Lunin je blestel, Real je zmagoval, hitro pa je v vratih zamenjal tudi zvezdnika, ki ga je Realu posodil Chelsea.

Realu je z odlični posredovanji pomagal do naslova španskega prvaka, blestel pa je tudi v ligi prvakov in ekipo iz Madrida popeljal vse do velikega finala. Že lep čas pred sobotnim spektaklom so se pojavili namigi, ali bo Lunin branil na Wembleyju ali ne, saj se je prvi vratar Courtois počasi vračal po poškodbi, zdaj pa je vse manj dvomov. Čeprav je trener Carlo Ancelotti še pred dnevi zatrjeval, da so bo o vratarju odločil tik pred tekmo, pa iz Španije prihajajo nove informacije o vratarski dilemi. Lunin naj bi namreč staknil gripo, zaradi česar z ekipo sploh ne bo odpotoval v Anglijo, ampak bo ostal doma. Razlog se ne skriva zgolj v dejstvu, da bržkone ne bo optimalno pripravljen za tekmo leta, hkrati si Madridčani ne želijo nepotrebnega tveganja in morebitno širjenje okužbe znotraj ekipe.

Značke: lunin, real

Članki iz rubrike