ludivine-daoudi-rn Svet24.si

Kandidatko skrajne desnice ujeli z nacistično ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
4 29.05.2024 19:29:40

Zelo visok obisk na Brdu! Slovenske reprezentante je na začetku priprav obiskal ...

alesfevzer.com
Zaželel je srečo slovenski izbrani vrsti.

Prvi trening slovenske izbrane vrste ob začetku priprav na Euro je obiskal tudi slovenski premier Robert Golob. Predsednik vlade je Matjažu Keku in njegovim varovancem zaželel vso srečo ob začetku priprav in seveda na samem Euru. "S tem obiskom bi rad izkazal osebno in tudi v imenu države ter vlade naše spoštovanje, zahvalo športnikom. Ne samo nogometni reprezentanci, ampak vsem športnikom, ker so najboljši ambasadorji naše države. V vladi se zavedamo povezanosti med športom, turizmom in gospodarstvom. Zato smo tudi ta tri ministrstva združili in kot eden od rezultatov je tudi bodoča poslovna konferenca, ki bo potekala vzporedno z evropskim prvenstvom v Nemčiji," je ob tem dejal Robert Golob. 

Na vprašanje, kakšna so njegova pričakovanja pred evropskim prvenstvom, je z nasmeškom na obrazu odvrnil: "Jaz sem prepričan, da bomo sledili scenariju iz Belgije in Nizozemske. Ampak da se bomo ustavili v prvem polčasu." Golob je seveda ciljal na tisto famozno tekmo v Charleroiju pred 24 leti, ko je Slovenija proti Jugoslaviji vodila s kar 3:0, na koncu pa se je končalo s 3:3. Po prvem polčasu je sicer bilo 1:0 za četo Srečka Katanca, ki je kmalu po začetku drugega dela povedla s 3:0, a Jugoslaviji je uspel neverjeten povratek z igralcem manj na igrišču. 

mijatovic kek golob
alesfevzer.com

Predsednik vlade je sicer spregovoril tudi o zanimivem dejstvu. In sicer tem, da bo na letošnji dan državnosti, ki je 25. junija, slovenska nogometna reprezentanca v Kölnu igrala tekmo z Anglijo, noč predtem pa je na sporedu morebitna sedma tekma finala lige NBA. Finala, v katerem seveda vsi skupaj pričakujemo Luko Dončića in njegov Dallas. "Ne vem, če veste, ampak sem velik navdušenec nad Luko Dončićem in spremljam vse njegove tekme. Tudi zadnjo sem na žalost spremljal, čeprav je Luka igral kar dobro. Verjamem, da bo na naslednji tekmi še boljše. Veselim se velikega finala lige NBA in veselim se tudi evropskega prvenstva. V športu ni meja. Navijamo za naše v vseh športih!" je z nasmeškom na obrazu dejal Golob, ki je reprezentantom obljubil, da jih bo zagotovo s tribun bodril v Münchnu na tekmi s Srbijo, morda pa si bo v živo ogledal tudi obračun v Stuttgartu z Dansko.

golob mijatovic
Martin Metelko
Nad obiskom premierja pa so bili zelo počaščeni vsi nogometni reprezentanti, od nogometne zveze je Golob v dar prejel dres Slovenije, s katerim bodo igrali na Euru. S številko 24 na hrbtu in priimkom Golob. Pa tudi žogo s podpisi vseh reprezentantov. "Nogometni zvezi Slovenije je v veliko čast in veliko zadovoljstvo, da je predsednik vlade prišel v naš nacionalni nogometni center in si ogledal začetek priprav slovenske reprezentance za udeležbo na evropskem prvenstvu naslednji mesec v Nemčiji. Seveda nam ta podpora veliko pomeni. Predsednik je tukaj prvič in upam, da ne zadnjič. Zahvaljujemo se mu za podporo slovenskemu nogometu in športu nasploh," je ob vsem skupaj dejal predsednik NZS Radenko Mijatović. 

Članki iz rubrike