cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

nu
nu
1 29.05.2024 19:02:50

Kek tako zaprl usta vsem kritikom: Zakaj sem klical Iličića? Zato, ker je ...

alesfevzer.com
Zakaj je Matjaž Kek na seznam potencialnih potnikov na evropsko prvenstvo uvrstil tudi Josipa Iličića?

V zadnjih mesecih se je razvnela zelo zanimiva debata okrog Josipa Iličića in njegove vrnitve v slovensko reprezentanco. Izoblikovala sta se dva popolnoma različna pola. Iličićevi privrženci so zagovarjali, da si Jojo zaradi svojih iger v vijoličastem dresu zasluži vrnitev v reprezentanco, nasprotniki pa so uporabljali argumente, kot je ta, da Iličić ni imel nič pri uvrstitvi Slovenije na Euro, da je čas za druge in tako naprej ... 


Slovenski selektor se je na koncu odločil, da vabilo v reprezentancu pošlje tudi na Iličićev naslov. In danes je vse skupaj tudi pojasnil. "Mi prevečkrat v nekem trenutku, ko govorimo o slovenskem športu, poudarjamo, kdo je koliko star. In pozabimo na učinek na igrišču. V tem spomladanskem delu je bil Josip videti odlično. Nekateri bodo rekli 'ja, ampak zgolj v slovenski ligi'. A tudi Elšnik in Karničnik igrata v slovenski ligi, pa vemo, kaj pomenita za slovensko reprezentanco. Nikakor ga nisem klical zaradi starih zaslug. Dejstvo je, da je hierarhija v reprezentanci postavljena. Tako zanj kot za vse ostale. Ve se, kaj iščemo v reprezentanci. Da bi se bal, da se bo zrušilo vzdušje, kot so se nekateri spraševali oziroma javno komentirali – če bi se tega bal, potem tukaj kot selektor, kot trener nimam česa iskati. Hierarhija se ne ruši s kakšno potezo, ki je drugačna od pričakovanj. Kvečjemu to lahko prinese kakšno dodatno kakovost, dodatno nepredvidljivost. Če si bo, seveda, Josip Iličić to zaslužil skozi treninge, skozi pripravljalne tekme. Zame je pomembno, da je on zdrav. In že nič kolikokrat sem povedal, zdaj to poudarjam še enkrat: Slovenija si ne more privoščiti, da bi se na lahek način odrekla kogarkoli, ki želi igrati za slovensko reprezentanco. V ta kontekst je ves čas mojega drugega mandata spadal tudi Kevin Kampl, ki je lepo povedal, da je 'vse okej', a da njegovo telo ne zdrži vseh teh naporov. Jaz moram to sprejeti in zame je vedno osnovno vodilo, da si igralci želijo igrati za grb, zastavo, himno, za vse nas v Sloveniji," je razložil Kek. 

In na vprašanje, ali se je pred objavo seznama sestal z Iličićem in pogovoril o vsem skupaj, pristavil: "Iz zaupljivih virov so nekateri sporočili, da sva se sestala v Mariboru. Zdaj, s kom vse se jaz sestajam v Mariboru in s kom ne, tega vam ne bi razlagal, ker potem bi bili dolgo tukaj. Popolnoma v skupen paket, ki se imenuje slovenska reprezentanca, spada tudi Josip Iličić, ki je eden od kandidatov za odhod na evropsko prvenstvo."

Članki iz rubrike