Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.04.2023 13:08:04
Deli članek:

Vročeee! Razkritje seznama igralcev, ki odhajajo iz Barcelone, in letna plača Messija, ki prihaja na Camp Nou

p

Barcelona s svojimi predstavami v tej sezoni pri svojih navijačih vzbuja mešane občutke.

Katalonci bodo po treh letih suše bržčas spet osvojili španski naslov, a so na drugi strani izgubili pokalni polfinalni obračun z Realom. Osvojili so španski superpokal, a povsem 'pogrnili' v Evropi – v skupinskem delu lige prvakov so osvojili komaj tretje mesto, ko pa so se preselili v ligo Europa, so izpadli že na prvi stopnici.

Jasno je, da kljub temu, da imajo v la ligi po 29 krogih kar 11 točk prednosti pred večnim tekmecem, vodstvo kluba in navijači želijo več in bolje. Že nekaj časa je v zraku vrnitev Lionela Messija, a to gotovo ne bo edina sprememba v ekipi.

Razkritje zajetnega seznama tistih igralcev, ki naj bi poleti zapustili katalonsko prestolnico, kaže na konkretno prenovo Xavijeve zasedbe. Med tistimi, ki bodo odšli, da bi klub ustvaril dobre pogoje za vrnitev Argentinca ter vsaj prihod Ilkaya Gundogana iz Manchestra Cityja in Iniga Martineza iz Athletica Bilbaa, so tudi nosilni igralci.

Profimedia


Kdor je mislil, da ima Barcelona velike načrte s svojim draguljem Ansujem Fatijem, se je očitno motil. Dvajsetletni napadalec bi moral biti naslednik Messija, po njegovem odhodu si je nadel dres s številko 10, a ni upravičil zaupanja. Zapadel je v čarobni krog poškodb in slabe forme, iz katerega ne najde izhoda. Zdaj se je znašel v prodajni izložbi, ob njem pa naj bi bila zapisana cena 50 milijonov evrov.

Takšen znesek vodstvo Barcelone zahteva tudi za Ferrana Torresa, na seznamu odvečnih pa se je znašel tudi Brazilec Raphinha. Slednjega bi sicer Xavi z veseljem obdržal, a klub potrebuje denar. Na izstopnih vratih Camp Noua so še Eric Garcia, Abde Ezzalzouli (posojen Osasuni), Nico Gonzalez (posojen Valencii), Clement Lenglet (posojen Tottenhamu), Sergion Dest (posojen Milanu) in Samuel Umtiti (posojen Lecceju).

Profimedia


V Barceloni vseh omenjenih nihče ne bo pogrešal, da se bo le vrnil Messi, ki z družino vztrajno zavrača vse ponudbe. Po prihodu iz Pariza bo imel pri Barceloni, s katero bo podpisal dveletno pogodbo, letno plačo v višini 13 milijonov evrov neto, dodatno še odstotke od prodaje vstopnic in dresov.

V klubu imajo svojo 'računico'. Predvidevajo, da bodo na Argentinčev račun zaslužili med 250 in 300 milijoni evrov.