nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 21.04.2023 08:40:45

Sedanjost in prihodnost Olimpije! Zmaj, ki se je na derbiju prikupil navijačem, navdušil tudi vodstvo!

Martin Metelko
Bilo je nekje sredi drugega polčasa, ko pravih dvomov o končnem slavju v Stožicah ni bilo več. Varnostna služba je odpovedala, na igrišče je stekel navijač in imel več kot dovolj časa, da Ažbetu Jugu okrog vratu odene šal v barvah Olimpije. Mariborskega čuvaja mreže, ki je šal po posredovanju varnostnikov brcal proti robu igrišča, gre razumeti, hkrati pa gre razumeti tudi Admirja Bristrića, ki je kot prvi v zeleno-belem stekel do Juga in si pri navijačih zmajev nabral kar nekaj dodatnih točk. Mladi napadalec je z zadetkom na večnem derbiju znova potrdil, da bo v naslednji sezoni veliko orožje ljubljanske zasedbe.

"Če nadziraš tekmo, potem si bližje zmagi. To je moja filozofija, ki jo zdaj že dobro poznate. A tvoj nadzor je lahko še tako suveren, na igrišču lahko še tako močno prevladuješ; če ne napadeš nasprotnikove obrambe v pravem trenutku, če nimaš zadnje podaje, če ne stečeš v prazen prostor, če ne udariš po golu in če ne zadeneš, potem ne boš zmagal tekme. Potem je bilo vse drugo zaman," je Albert Riera razlagal sredi februarja, po zadnjem medsebojnem obračunu z Gorico.

Enake besede je skozi sezono ponavljal večkrat, ker je bila to večkrat šibka točka šampionske ekipe. Pomanjkanje prave konkretnosti pred nasprotnikovimi vrati in posledično pomanjkanje zadetkov. Ravno Gorica je bila tista, ki ji je kot prvi v letošnji sezoni uspelo zaustaviti vse nalete zmajev; oktobrsko srečanje v mestu vrtnic ni postreglo z zadetki. Strelska kriza se je nato ponovila še nekajkrat, Olimpija premoči, ki si jo je praviloma znala priigrati, ni kronala z zadetki, Riera pa je tako večkrat izrazil željo po okrepitvah v konici napada.



Ko je med zimskim prestopnim rokom konkurenco na tem položaju okrepil mladenič, ki praktično ni imel izkušenj s članskim nogometom in pri Rijeki ni redno igral niti za mladinsko ekipo, v prestolnici pretiranega navdušenja razumljivo ni bilo čutiti. Naložba v prihodnost je bila sicer vsekakor dobrodošla, a je Olimpija potrebovala tudi takojšnje sveže moči v napadalnih vrstah. Bristrić je dobil 13 minut na uvodni tekmi spomladanskega dela proti Bravu, teden dni kasneje je začutil tudi utrip večnega derbija, ko mu v Ljudskem vrtu v zadnje četrt ure ob zaostanku z 0:2 ni uspelo spremeniti poteka tekme ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI! MED DRUGIM KOLEGI S TISKANE IZDAJE PODROBNO PIŠEJO TUDI O ZANIMANJU OLIMPIJE ZA DALA VAREŠANOVIĆA.

Značke: olimpija, bristrić

Članki iz rubrike