callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

nu
nu
0 21.04.2023 11:06:32

Krznar priznal: Iščemo novo okrepitev na tem položaju! S športnim direktorjem sva ...

Grega Wernig
Maribor bo v poletnem prestopnem roku zelo aktiven.

Trener vijoličastih Damir Krznar je na včerajšnji novinarski konferenci pred tekmo z Domžalami spregovoril o nesrečnem Gregorju Sikošku. "Zase mislim, da sem človek z veliko empatije, in zares mi je težko, ko pomislim nanj in na vse, kar je prestal. Tudi sam sem v času svoje kariere doživel dve hudi poškodbi z zapleti. Ko se spomnim svojega psihološkega stanja in solz, ki sem jih izlil v apartmaju v Švici, daleč od svoje družine … Ni lahko zdržati. A po drugi strani te tudi to učvrsti," je v zelo čustvenem tonu smolo nesrečnega varovanca pokomentiral hrvaški strokovnjak.


"Sikošek je zares prestal pravo kalvarijo. Dvajset ali celo več dni je bil v bolnišnici, v borbi z bakterijo. Zagotovo mu ni lahko. Vesel sem, da je to zdaj za njim. Vse, kar sledi, bo lažje in boljše. Tisto, kar misli, da mu manjka, je čas – toda čas vedno imaš. To sem mu tudi povedal, ko sem ga šel obiskat. Izgubiti mesec ali dva v življenju ni nič takšnega. Še posebej, ko se boriš za svoje zdravje. Ob tem je tako, da v vsakem ciklu posameznega igralca prideš petkrat, šestkrat v karieri v situacijo, ko izgubiš dva meseca. Iz preprostega razloga, ker nisi v formi. To je pač višja sila. Siki igra na položaju, na katerem je prvi predpogoj hrabrost, vztrajnost, in on to ima. Zagotovo se bo vrnil močnejši. Bogatejši za eno travmatično življenjsko izkušnjo, ki mu bo jutri prišla še kako prav. Ali se bo vrnil februarja naslednje leto ali aprila, je meni – mora pa biti tudi njemu – absolutno nepomembno. Najpomembnejše je, da se ji izboril zdravje. Kariera pa mu zagotovo ne bo pobegnila," je nadaljeval Krznar.

Priznal je, da bo Maribor zaradi nove situacije moral reagirati tudi na tržišču in v klub pripeljati novega levega bočnega branilca. "Takoj po prvih zdravniških informacijah, ko smo ugotovili, da bo Sikošek z igrišč odsoten okrog devet mesecev, saj si je poškodoval križne vezi, se je prižgal alarm. In od takrat pripravljamo prihod resnične poletne okrepitve na tem položaju. Tudi brez vseh teh komplikacij na Sikoška ne bi mogli računati v jesenskem delu sezone. Ta sezona pa potrjuje, kako lahko že jeseni izgubiš vse, za kar se boriš v sezoni," je razložil Krznar. Kot smo že poročali, je prva izbira za poletno okrepitev skrajno levo v obrambi domžalski branilec Mark Strajnar.

Članki iz rubrike