Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.11.2022 17:27:56
Deli članek:

Pique spregovoril o ozadju velikega incidenta: Končno sem svoboden, zato bom povedal po resnici!

Profimedia

Gerard Pique je po čustvenem slovesu od Camp Noua svojo bogato nogometno kariero zaključil z rdečim kartonom, ki mu ga je glavni sodnik na tekmi z Osasuno pokazal zaradi verbalnega izpada med polčasom.

Osrednji branilec je kot rezervist glasno izrazil svoje nezadovoljstvo nad nekaterimi odločitvami starega 'prijatelja' Jesusa Gil Manzana, zdaj pa je predstavil še svojo plat incidenta.

"Od 17. leta že dajem intervjuje in izjave, zdaj pa sem končno svoboden, ne morejo me kaznovati, zato bom povedal, kar si dejansko mislim. Nikomur nisem žalil mame, preprosto je prišlo do tega, da sodniku ne smeš več reči ničesar, ker te takoj izključi. Res sem pristopil k Manzanu in mu povedal, da nas je močno oškodoval. Rekel sem mu, da Lewandowski prvega rumenega kartona ni dobil upravičeno in da kot, iz katerega je Osasuna dosegla zadetek, ni obstajal. In potem se je zgodil še prekršek nad Alonsom," je povedal Pique in pojasnil tudi, kje naj bi glavni delilec pravice slišal žaljivke.


"Sledil sem mu v tunel in ga vprašal, zakaj vedno sodi v našo škodo, on pa je pogledal predstavnika našega kluba, s prstom pokazal name in mu rekel, da sem izključen. Bil sem šokiran, v Angliji je nekaj povsem normalnega, da se pogovarjaš s sodniki, ta pa me je takoj izključil. Med zadnjimi sem šel v garderobo, ko sem šel skozi vrata pa je nekdo, ki je že bil v garderobi začel preklinjati. Manzano je očitno mislil, da sem bil to jaz," pojasnjuje Pique.