Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.11.2022 09:57:49
Deli članek:

Albert Riera poziva vse tekmece: Storite to in slovenski nogomet bo napredoval!

Albert Riera je na tiskovni konferenci nagovoril ostale prvoligaše.

Nogometaše Olimpije pred reprezentančnim premorom čaka še derbi Ljubljanske kotline; pomerili se bodo z Domžalami, ki so zadnji prvenstveni poraz utrpele sredi sredi septembra. Spomin na zadnje gostovanje ob Kamniški Bistrici je za Ljubljančane še zelo svež. Zeleno-beli so v prejšnjem krogu vknjižili minimalno zmago nad Radomljami, a s predstavo niso navdušili. Kot pravi Riera, tudi na račun odlične partije mlinarjev.

»Po obračunu z Radomljami ni bilo prvič, da so naši nasprotniki priznali, da je bila to najboljša tekma njihove sezone. Imeli so prav, še vedno mislim, da si Radomljani ne zaslužijo biti v tem položaju na lestvici. Povedati želim, da smo bili kljub zmagi razočarani nad svojo igro, da sem bil razočaran jaz, a zdaj na to gledam nekoliko drugače. V nogometu ni vse odvisno od tebe, ne igramo na praznem igrišču, igramo proti nasprotniku, ki si prav tako želi dobrega rezultata. In kot je povedal tudi njihov trener, so odigrali najboljšo tekmo sezone, za kar jim lahko samo čestitam. Fantom sem povedal, da so vsi nasprotniki na tekmah z Olimpijo seveda še dodatno motivirani, saj želijo premagati vodilnega na lestvici. Ne gre torej le za to, da mi nismo vedno stoodstotni in da se nam zgodijo tudi slabi dnevi, pač pa tudi za to, da nasprotniki poskušajo narediti vse, da bi nas premagali,« je na tiskovni konferenci pred sobotnim obračunom razmišljal nekdanji španski reprezentant in v nadaljevanju nagovoril tudi druge slovenske prvoligaše.

»Želim si, da bi se vse ekipe tako pripravljale tudi na preostale nasprotnike. Da bi tudi na drugih tekmah kazale to, kar kažejo proti nam. Odlične tekme so v zadnjih tednih z nami odigrali Tabor, Bravo, Gorica in Radomlje, potem pa po televiziji spremljam nekatere druge obračune in se razočarano sprašujem, ali gre za iste ekipe. To ni kritika, da se razumemo. Če bodo vsak teden na isti ravni, enako motivirani, bomo s tem vsi skupaj kakovost te lige dvignili na višjo raven, kar mora biti naš cilj,« pravi Riera.