Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu/STA
nu/STA
12.11.2022 16:05:03
Deli članek:

Šok v Angliji! Senzacija v Manchestru kot jasno sporočilo selektorju! Jesenski prvak že znan!

Profimedia

Nogometaši Arsenala bodo vodilno moštvo angleške lige med svetovnim prvenstvom v Katarju. Čeprav bodo svojo tekmo 16. kroga, zadnjega pred začetkom reprezentančnih priprav, odigrali zvečer, pa bodo prednost zagotovo zadržali ali jo celo povečali na račun spodrsljaja Manchester Cityja, ki je z Brentfordom doma izgubil z 1:2.

City prvič v sezoni na domačem igrišču ni zmagal, prav tako ni pokazal prepričljive igre. Po zaslugi neodločne obrambe in dveh izgubljenih skokov v svojem kazenskem prostoru je v 16. minuti prejel prvi gol, strelec je bil Ivan Toney, ki ga angleški selektor Gareth Southgate ni vključil na seznam potnikov za Katar.

Gostitelji so imeli terensko premoč, a niso bili posebej nevarni. Phil Foden je v 41. minuti sprožil šele prvi strel domačih v okvir vrat, pred odhodom na odmor pa je v sodniškem dodatku izenačil. Po kotu z desne strani je žoga prišla do njega na levo stran kazenskega prostora, angleški reprezentant pa ni okleval, z močnim strelom jo je poslal pod prečko.

V drugem delu je Ilkay Gündogan zapravil najlepšo priložnost za City, ki je nekajkrat poskušal tudi z nevarnimi streli od daleč. A Brentford je bil kljub terenski premoči tekmeca nevarnejši, stalna nevarnost je bil Toney. V sodniškem dodatku je po protinapadu izkoristil eno svojih priložnosti, ekipi zagotovil četrto zmago v sezoni, prvo v gosteh, s tem pa selektorju, ki je nanj 'pozabil', poslal jasno sporočilo. City je zabeležil drugi poraz ter s tekmo več za Arsenalom zaostaja dve točki.

Topničarji bodo ob 20.45 gostovali pri Wolverhamptonu, pred tem pa bo še pet obračunov, ob 18.45 se bo začel dvoboj tretjega Newcastla in sedmega Chelseaja.