Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.11.2022 10:12:32
Deli članek:

Mariborske skrbi zaradi poškodb! Kako je z Josipom Iličićem in kdo bo zaigral v obrambi?!

Grega Wernig

Tekmo v Sežani bo skoraj zagotovo izpustil tudi osrednji branilec.

Pokalni obračun s Krko v Ljudskem vrtu dolgo časa ni potekal po željah aktualnih slovenskih prvakov. Mariborčani so se proti drugoligašu nepričakovano znašli v zaostanku, ki so ga v drugem polčasu vseeno uspeli izničiti. V preobratu je svojo vlogo odigral tudi Josip Iličić, ki ga je Damir Krznar med ostalimi težkokategorniki poslal na igrišče, a se je zdelo, da bo to odločitev tudi zelo hitro obžaloval.

Ko so vijoličasti stvari že postavili na svoje mesto in sta obe ekipi čakali le še na zadnji žvižg glavnega sodnika, se je Iličić prijel za stegensko mišico in nato vidno v bolečinah dočakal konec tekme. Navijači so hitro pomislili na dolgotrajnejše okrevanje ob natrganem mišičnem tkivu, a so bile prve informacije iz Ljudskega vrta spodbudne. Šlo naj bi le za udarec v stegensko mišico, zaradi česar 34-letni zvezdnik Maribora v četrtek ni treniral z ekipo. Kot so sporočili iz kluba, bo končna odločitev o morebitnem nastopu v Sežani padla na današnjem treningu.

Stanje Josipa Iličića pa ni edina skrb Damirja Krznarja; pred nedeljskim obračunom v Sežani je pod velikim vprašajem tudi nastop Maxa Watsona. Švedski osrednji branilec je bil v zadnjih tednih v odlični formi, na pomembnih tekmah s Celjem in z Muro se je podpisal tudi pod dva zadetka, obračun s Taborom pa bo skoraj zagotovo izpustil zaradi bolečin v hrbtu. Dobro novico za Mariborčane predstavlja vrnitev Svena Šoštariča Kariča, ki je med tednom že zaigral na pokalni tekmi.