stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 18.08.2022 16:03:19

Sramota! Rasistični škandal na Hrvaškem! V nogometaša so "navijači" metali banane!

SN
Prijateljska tekma med Zadrom in Šibenikom je poskrbela za hud incident.

V 65. minuti je bila tekma prekinjena pri rezultatu 4:2 za Šibenik, do tega je prišlo zaradi rasističnega izpada dela navijačev Zadra. Del navijačev je preskočil ograjo in vstopil na zaprto južno tribuno ter ob oponašanju opičjih zvokov vrgla banano v branilca Šibenika Marcosa Mino.

Hrvaška nogometna zveza je incident hudo obsodila: »Hrvaška nogometna zveza ostro obsoja obnašanje dela gledalcev na prijateljski tekmi med Zadrom in Šibenikom, ki je bila v sredo odigrana na stadionu Stanovi v Zadru. Na tem prijateljskem obračunu je del navijačev s skrajno neprimernimi vzkliki nogometaše Šibenika žalil na nacionalni in rasni osnovi, verbalnemu nasilju pa je sledilo tudi fizično, ko so posamezniki proti igrišču vrgli banano in stekleno flašo,« ter dodali: »Pozdravljamo pravilno odločitev sodnikov, da so prekinili tekmo, kot tudi opravičilo HNK Zadra. Verjamemo, da bo klub kot organizator storil vse, da se tovrsten incident ne ponovi. HNS poziva županijsko nogometno zvezo Zadarske županije kot pristojno organizacijo v tem primeru, da razmisli o disciplinskih sankcijah v zvezi s tem primerom.«

Vsekakor si takšnih prizorov ne želimo gledati na nogometnih igriščih kjerkoli in ta incident meče slabo luč na nogomet pri naših južnih sosedih.

Članki iz rubrike