mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 18.08.2022 12:30:34

Uradno: Slovenski reprezentant ima nov klub! Odhaja po stopinjah Josipa Iličića!

Profimedia
Na jugu Italije znova računajo na slovensko pomoč.

Občasni slovenski reprezentant Leo Štulac, ki je domače zelenice zapustil pred šestimi leti, bo tudi v prihodnje igral na Apeninskem polotoku, a bo zamenjal klubske barve. Sedemindvajsetletni Primorec je zadnje tri sezone odigral v Empoliju, pred tem je nosil še dresa Venezie in Parme, zdaj pa se seli na jug italijanskega 'škornja'. Okrepil bo vrste Palerma, kar so pri klubu tudi uradno potrdili.

Povsem uradno gre zaenkrat zgolj za posojo do konca te sezone, a se je Palermo zavezal h kasnejšemu odkupu, Štulac pa bo ob tem podpisal triletno pogodbo. Novi delodajalci bodo za odškodnino odšteli dober milijon evrov.

Dres Palerma so v preteklosti nosili že številni slovenski nogometaši; Aljaž Struna, Siniša Andjelković, Armin Bačinović in Jasmin Kurtić, svojo nadvse uspešno italijansko avanturo pa je na Siciliji začel tudi Josip Iličić. Palermo se je po izpadu v četrto ligo tri leta prebijal do drugoligaške konkurence in zdaj znova računa na čimhitrejši priključek k najboljšim. Sezono je odprl z minimalno zmago nad Perugio.

Štulac v drugem krogu serie B ta konec tedna (rožnate čaka obračun z Barijem) še ne bo mogel zaigrati, bo pa trenerju Eugeniu Coriniju na voljo že v tretjem krogu, na prvenstvenem srečanju z Ascolijem. Palermo je v zvezni vrsti kadrovsko podhranjen, Štulac bo tako pomembna okrepitev zasedbe z juga Italije.

Članki iz rubrike