stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
1 18.08.2022 10:29:42

Prvi mož Kopra brez olepševanja! To je pokvarjeno! Da, bilo je maščevanje in veste kaj ... Tisti zgoraj vidi vse ...

alesfevzer.com
Zaradi dogodkov v končnici precejšnje sezone je tekma med Koprom in Radomljami vzbujala kar precej pozornosti, na Bonifiki se je razpletla s petardo v mreži rumeno-črnih. 'Da, to je bilo maščevanje,' ob nadaljevanju uspešnega niza Zorana Zeljkovića in njegovih varovancev priznava prvi mož kanarčkov Ante Guberac, ki je film še enkrat zavrtel nazaj ter se spomnil težkih dni v končnici pretekle sezone, ko so kanarčki ostali brez naslova prvaka. Posledično se je dotaknil Maribora in krize, s katero se ubadajo v Ljudskem vrtu, še vedno boli tudi Vaduz, prav tako je spregovoril o prihajajočem derbiju z Olimpijo, končnici prestopnega roka in slabi igralni površini na stadionu v prestolnici slovenske Istre.

"Uf, ko bi bilo tako 16. maja," so v sobotnem večeru vzdihnili mnogi, ki so tako ali drugače povezani s Koprom. Takrat so Radomljani v predzadnjem prvenstvenem krogu osupnili kanarčke in jim 'onemogočili' drugi naslov prvaka, 13. avgusta dvomov ni bilo. Primorci so na Bonifiki slavili s kar 5:0 in prekinili niz neporaženosti ekipe Nermina Bašića, ki je trajal kar 11 tekem. Gostitelji so bili zelo motivirani ... "Da, bilo je maščevanje, če hočete slišati to besedo," se je odzval Ante Guberac. "In še nekaj vam bom priznal. Če ne bi zmagali, bi ekipo doletela kazen. Precejšnja."

A disciplinski ukrep vendarle ni bil vezan le na zadnjo preizkušnjo. "Priznam, da so bili fantje po Vaduzu kaznovani, a hkrati so imeli možnost oziroma priložnost, da se kazni znebijo. S tremi zaporednimi prvenstvenimi zmagami, kar jim je uspelo. In tako so si 'rešili riti'," se je nasmejal prvi mož kanarčkov in dodal: "Še posebej sem jih opozoril na dvoboj z Radomljami, ampak tudi oni niso pozabili. Tekmeci so lahko srečni, da niso izgubili s še višjo razliko. Lahko bi dosegli sedem, osem golov. Lahko bi bil rokometen rezultat."

Zmotili so me njihovi motivi

Najbrž na Bonifiki bolečega poraza ne bodo pozabili še kar nekaj časa. "Nič ni narobe s tem, da so nas Radomlje premagale. S tem zagotovo nimamo nikakršnih težav. Prav tako se zavedamo lastne krivde. Naša, moja jeza je povezana s tem, kar sem povedal tudi predsedniku, da se nekdo proda za 20 tisoč evrov. Ter da ves polčas leži na terenu, čeprav ne potrebuje ničesar. Pridi in odigraj pošteno. In zmagaj! Zmotili so me njihovi motivi. Niso se borili zase, temveč za nekoga drugega. Za Maribor. Če bi nujno potrebovali točke za obstanek ali uvrstitev v Evropo, bi takšno početje razumel. Še kako dobro bi ga razumel in mu težko oporekal, vendar njim tekma ni pomenila popolnoma nič. Niso pa nam dovolili, da bi normalno igrali nogomet. Jezen sem zaradi tega, ker so Mariboru na pokvarjen način omogočili, kar mu pač so. To je zame prevara. Zakaj v soboto niso poležavali po zelenici? In še nekaj vam bom povedal. Imam informacijo, da jim Maribor ni plačal, da obljube še ni izpolnil," je pripovedoval Ante Guberac.

Vijoličasti so bili omenjeni tolikokrat, da smo ostali pri njih, zdaj je glavna tema nogometnih pogovorov pri nas huda kriza aktualnih prvakov, ki je privedla do zamenjave trenerja. "Veste kaj, tisti zgoraj vidi vse. Mi lahko varamo eni druge in delamo karkoli, ampak on vidi vse. Ene kazni pridejo hitro, druge pozneje, v tem primeru je prišla zelo hitro. A lahko da bomo tudi mi jutri kaznovani za ne vem kaj, tega nikoli ne moreš vedeti. Nikomur ne privoščim nič slabega, toda verjemite, da tudi nam v dneh po tisti tekmi ni bilo lahko. Težko je bilo vse skupaj preživljati, ni bilo prijetno spremljati medijev. Mariboru ne privoščim tega, kar se mu trenutno dogaja, ampak vsi smo že šli skozi takšna zahtevna obdobja, mi smo denimo še ne tako dolgo nazaj trepetali za prvoligaški status. Vsekakor Mariborčanom želim, da bi bili v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo uspešnejši od Cluja. Ker bi bilo to dobro za ves slovenski nogomet," pravi predsednik Kopra.

koper radomlje mm
Martin Metelko

Vaduz je dober, Koper je boljši

Na Bonifiki danes spet z zadovoljstvom pogledujejo na lestvico, Vaduz so preboleli najboljše možno. "Se spomnite, iz kakšnih priložnosti nismo dosegli gola ..." je najprej globoko vzdihnil Ante Guberac. "Vseskozi sem poudarjal, da smo na vseh tekmah v tej sezoni z izjemo Nove Gorice igrali dobro. Imeli smo veliko 'zicerjev', toda žoga enostavno ni hotela v mrežo. Igra mi je vlivala upanje, zaradi tega me optimizem ni zapustil, mi je pa res zelo žal, da že proti Vaduzu fantje niso prišli v strelsko formo. Ker bi gotovo napredovali. Obenem si drznem pomisliti, da bi bili na mednarodnem prizorišču sposobni kakšnega odmevnejšega dosežka."
Zasedba iz Lihtenštajna je nato nogometno Evropo osupnila z izločitvijo Konyasporja. Tudi turški milijoni so bili premalo … "Od žreba naprej smo govorili, da Vaduz ni slaba ekipa oziroma da je dobra, a Koper je boljši. O tem ni dvoma in tudi gostitelji so po povratnem dvoboju v Vaduzu priznali, da so napredovali s precejšnjo mero sreče. Prevladovali smo v obeh obračunih, kaznovani smo bili za neučinkovitost. Turki so bili od napredovanja oddaljeni veliko bolj kot mi, kar nekako priča tudi o naši kakovosti, vendar ne bodite presenečeni, če bo Vaduz presenetil še v zadnjem krogu. Mogoče nam ni uspelo tudi zaradi tega, ker smo prehitro napredovali. Še 'včeraj' smo bili tretjeligaši, ne moreš kar takoj biti uspešen tudi v Evropi. Nekaj ti ne da … Vemo, koliko vlagajo v drugih državah, obstaja neka pot, obstajajo neke zakonitosti, ki jih nogomet upošteva."

Koper ima najboljši napad v ligi

Medtem se je začelo odštevanje do derbija prihajajočega kroga, udarili se bosta do zdaj najuspešnejši ekipi – v sobotnem večeru bo na Bonifiki gostovala Olimpija. "Jasno je, da nas čaka težka tekma. Zelo težka. Navsezadnje gre za dvoboj vodilnih moštev. Še vedno menim, da ima Koper najboljši napad v ligi, kar me veseli in navdaja z optimizmom. Če bodo fantje na igrišču delovali tako, kot so do zdaj, sem prepričan o pozitivnem rezultatu. Prav tako sem prepričan, da bodo tribune odlično zasedene, in tudi zaradi navijačev, ki se vračajo na stadion in jih je vse več, moramo biti pravi. Dajejo nam vse močnejšo podporo, oddolžiti se jim želimo na pravšnji način. Sicer pa sem neizmerno vesel, da so ljudje začeli verjeti v ekipo. Čez noč ne gre, to je proces, vendar je zaznati pozitivne spremembe, kar je izjemnega pomena. Ko je tako, dobiš dodatni zagon, dodatno motivacijo za še bolj zagnano delo. Lažje je delati, lepše," poudarja Ante Guberac, toda v pričakovanju derbija imajo na Bonifiki tudi problem – igralna površina je v zelo slabem stanju. "Saj veste, da je bila zelenica vedno odlična, zdaj je vmes posegla višja sila. V veljavi je redukcija vode, v ospredju so ljudje, gospodinjstva, šele potem pride na vrsto nogomet. Upam, da bo čim prej deževalo in da bodo naši strokovnjaki igrišče potem spet uredili tako, kot smo navajeni. Tudi nam trda podlaga ni všeč, radi bi igrali v optimalnih pogojih, toda ne moremo zalivati igrišča, ljudje pa zaradi omejitev ne bi imeli vode za pitje, prhanje … Položaj ni enostaven," opozarja alfa in omega kanarčkov.
Kakšen pa je položaj pred zaključkom prestopnega roka? Se obetajo še kakšni odhodi, prihodi …? "Mogoče se dogaja v obe smeri, a bom spet ponovil, da ekipe ne bomo razprodajali. Za morebitno sklenitev posla nas zanimajo resne številke, ali pa odhodov ne bo. Imamo konkretne ponudbe za tri igralce, toda ponujeni zneski za zdaj ne izpolnjujejo naših pričakovanj. Če bomo že prodali najboljše, jih bomo za 'dober denar'. Da bomo vedeli, zakaj bomo morda žrtvovali eno sezono. Če ne bo rezultatov, bodo vsaj ljudje v klubu dobro živeli," je Ante Guberac za konec postregel z zanimivim razmišljanjem.

Članki iz rubrike