Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.02.2022 13:50:44
Deli članek:

NORIŠNICA! Mbappe porazil Madridčane, kar je naredil po tekmi, pa TRESE ŠPANIJO! (video)

Reuters

Kylian Mbappe je po tekmi z Realom presenetil vse.

Nogometaši v ligi prvakov so v sredo začeli boje v osmini finala. Obračun velikanov Paris Saint-Germaina in Reala Madrida je dobil prvi z 1:0.

V Parizu sta imela trenerja Mauricio Pocchetino pri domačih in Carlo Ancelotti pri gostih na voljo praktično vsa pomembna orožja, eden zvezdnikov pariške zasedbe Neymar je tekmo začel na klopi, v igro je vstopil v 73. minuti.

Zato pa so bili v napadalnih vlogah pri Parižanih Lionel Messi, Angel di Maria in najverjetneje od poletja dalje član Reala Kylian Mbappe, ki so v prvem delu povzročali kar nekaj težav Realovi obrambi, med drugim je dvakrat prodrl Mbappe, v peti minuti je di Maria preslabo streljal, v 18. pa je sam preslabo zaključil akcijo s prešibkim strelom, ki ga je Thibaut Courtois obranil. Tik pred koncem polčasa je nase v napadu opozoril tudi Real, a je bil Casemiro premalo natančen.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili živahnejši Francozi, Mbappe pa je v 61. minuti v kazenskem prostoru izsilil prekršek Carvajala, tako da je sledila enajstmetrovka. To je izvedel Messi, toda izkazal se je Courtois. V 77. minuti je za malo cilj zgrešil najnevarnejši domačin Mbappe, toda eden najboljših posameznikov tekme je v četrti minuti sodniškega dodatka prispeval zmagoviti gol, ko je spet prodrl z leve strani in nato matiral sicer razpoloženega Courtoisa.

Junak tekme je po tekmi stopil pred mikrofon in številne presenetil s svojim znanjem španskega jezika, zaradi česar so številni še bolj prepričani, da si bo po koncu sezone nadel dres Reala. No, v španščini je pojasnil, kako je s prestopom k Realu. "Nisem se še odločil o svoji prihodnosti. Igra za PSG, igram za enega najboljših klubov na svetu. Ta tekma ni vplivala na prihodnost, od sebe dam vedno vse, videli bomo, kaj se bo zgodilo prihodnjo sezono," je dejal Mbappe.