Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2022 17:07:16
Deli članek:

ČUDEŽNA VRNITEV! Le osem mesecev po KLINIČNI SMRTI in prav na svoj 30. rojstni dan je spet zaigral (VIDEO)

Profimedia

Christian Eriksen se je vrnil! Včeraj je prvič po dramatičnih dogodkih junija lani spet zaigral - na pripravljalni tekmi za Brentford.

Danski reprezentant se je na zelenice vrnil prav na svoj 30. rojstni dan, na dan zaljubljencev, včeraj je v prvi postavi začel tekmo za zaprtimi vrati, s Southend Unitedom. To je bila njegova prva tekma za ta premierligaški klub, obenem prva po vrnitvi, za katero mu mnogi niso dajali nikakršnih možnosti. Pred tekmo je za angleške medije dejal, da je to čudež, da je to neverjetnega, a želja in volja je bila premočna. Obenem je poudaril, da se odlično počuti, da je dobro pripravljen, da pa je do tega dne močno pogrešal nogometno igro.

Spomnimo, pred osmimi meseci se je Eriksen na tekmi evropskega prvenstva med Dansko in Finsko zgrudil na tla. Zastalo mu je srce, bil je klinično mrtev in le hitra zdravniška intervencija mu je rešila življenje.


Takrat je bil član milanskega Interja, a v Italiji z vgrajenim srčnim vzpodbujevalnikom ni smel več igrati. Zapustil je serie A, a še vedno ohranjal močno željo po vrnitvi. Naposled se je za sodelovanje do konca sezone dogovoril s članom angleške premier lige Brentfordom, kjer je bil njegov povratek zaradi rojaka na klopi (Thomasa Franka) in še šestih rojakov v igralski zasedbi precej lažja. Na dan, ko je praznoval okroglih 30 let, je dočakal priložnost, na igrišču je prebil 60 minut. V tem času je v statistiko tekme, ki jo je njegova ekipa dobiola s 3:2, vpisal podajo, dvakrat se je znašel tudi v priložnosti za zadetek.

Profimedia