Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.02.2022 17:19:33
Deli članek:

BUM! Olimpija pripeljala NOVO OKREPITEV! Igral je tudi proti Mbappeju ...

nkolimpija.si

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je na zadnji dan zimskega prestopnega roka potrdil prihod nove okrepitve. To je levi bočni branilec Marijan Čabraja. Štiriindvajsetletni Hrvat bo v Ljubljani igral do konca sezone kot posojen igralec zagrebškega Dinama.

Nogometaš, ki je prve korake naredil v rodnem Poreču, je prvi del te sezone preživel v Budimpešti, kjer je v dresu Ferencvarosa odigral 13 tekem. Štirikrat je zaigral tudi v skupinskem delu evropske lige. V Ferencvaros je bil sicer le posojen, a se je v teh dneh vrnil v Zagreb, zdaj pa ga je Dinamo spet posodil drugam," so zapisali pri Olimpiji.

Čabraja je kariero začel pri Jadranu iz Poreča, a se je že pri dvanajstih preselil v hrvaško prestolnico. Pri Dinamu je za prvo moštvo odigral 10 tekem, 56-krat si je oblekel tudi dres rezervne ekipe.

Leta 2018 se je preselil k HNK Gorici, kjer je zbral 80 tekem, na katerih se je med strelce vpisal trikrat, med asistente pa osemkrat. Po dveh letih in pol ga je Dinamo pripeljal nazaj v Maksimir, Čabraja se je k modrim vrnil po tem, ko so slednji v Empoli posodili slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića italijanskemu prvoligašu Empoliju. Dinamo je HNK Gorici tedaj za Čabrajo plačal dva milijona evrov, so dodali pri zeleno-belih.

Novi zmaj je v preteklosti redno igral tudi za mlajše reprezentančne selekcije Hrvaške, na eni izmed tekem se je pomeril tudi proti slovitemu Kylianu Mbappeju.