favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 16.01.2022 22:38:48

Real Madrid do 12. superpokalne lovorike

Profimedia
Nogometaši Reala Madrida so zmagovalci španskega superpokala. V finalu so v Savdski Arabiji z 2:0 ugnali Athletic iz Bilbaa ter 12. osvojili to lovoriko. Na večni lestvici so na drugem mestu, en naslov več ima Barcelona.

Ta je nazadnje osvojila superpokal leta 2018, skupaj pa je v finalu igrala 24-krat. Real je v 17. finalu slavil 12., zmaga proti baskovskemu predstavniku pa ni bila vprašljiva. Za nekaj razburjenja je v zadnjih minutah srečanja poskrbela le enajstmetrovka za Baske ter rdeči karton branilca Reala Ederja Militaa.

Madridčani so od samega začetka prevladovali na zelenici stadiona kralja Fahda v Rijadu, vodstvo pa je kraljevemu klubu priigral Luka Modrić z lepim zadetkom z roba kazenskega prostora v 38. minuti. Na 2:0 je v sedmi minuti drugega polčasa po posredovanju sobe za VAR z bele pike zadel Karim Benzema. V nadaljevanju si je sicer Athletic priigral nekaj priložnosti, a so se Madridčani uspešno branili do 87. minute.



Nato pa je po še enem ogledu posnetka glavnega sodnika Cesarja Sota Grada Athletic prišel do najstrožje kazni, Real pa je zaradi igre z roko ostal brez z rdečim kartonom kaznovanega Militaa. Raul Garcia bi lahko zapletel položaj na zelenici, a mu je z levo nogo močan strel z bele pike ubranil Thibaut Courtois.

Real je sicer v polfinalu v sredo ugnal Barcelono po podaljšku s 3:2, Athletic pa je bil dan kasneje boljši od Atletico Madrida, pri katerem je kljub porazu z 1:2 blestel slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak.

Članki iz rubrike