Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2022 11:38:50
Deli članek:

SODNIŠKA KRAJA v Madridu?! Nasprotniki Reala OGORČENI, oglasil se je tudi PIQUE! (video)

Profimedia

Madridski Real je včeraj na svojem stadionu zabležil prepričljivo zmago nad Valencio. Končalo se je z rezultatom 4:1, galaktiki pa so z dvema odigranima tekmama več drugouvrščeni Sevilli pobegnili za osem točk. Barcelona z novim remijem na šestem mestu zaostaja že za velikanskih sedem točk.

Kljub visoki zmagi Madrida pa tekma na Santiago Bernabeu ni minila brez kontroverznosti. Za prvo odmevnejšo sodniško odločitev v sezoni je poskrbel trenutek ob koncu prvega polčasa, ko je Casemiro ob prodoru na robu kazenskega prostora Valencie padel, glavni sodnik Hernández Hernandez pa je pokazal na belo točko. Ob rezultatu 0:0 je Karim Benzema uspešno izvedel najstrožjo kazen in galaktike popeljal v vodstvo. V gostujočem taboru so bili nad odločitvijo ogorčeni, več zornih kotov je pokazalo, da je Casemiro iskal minimalen dotik, a da je do njega po vsej verjetnosti dejansko tudi prišlo.

Tekma je dobila tudi tretji polčas, saj je Valencia na svojem uradnem twitter profilu objavila sporočilo, ki ga v prestolnici niso najbolje sprejeli. "Kraje v Madridu so se začele nekoliko ponavljati @LaCasaDePapel," so zapisali pri Valencii in namignili na priljubljeno Netflixovo serijo Money Heist. Hitro zatem se je oglasil tudi katalonski branilec Gerard Pique. "Ne preveč na glas, kaznovali vas bodo," je zapisal Španec. Čeprav je bil odziv Piqueja ciničen, se ni motil; iz Španije prihajajo novice, da naj bi Valencii zaradi te objave dejansko grozila kazen.