sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
1 09.01.2022 08:38:07

Žan Karničnik RAZKRIL: Rusija NI EDINA možnost. In res je, da se pogovarjam tudi s tem klubom!

Reuters
Koroški branilec bo bržčas že v prihodnjih dneh zamenjal klubske barve.

Zaznamoval je preteklo obdobje na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Žan Karničnik je bil gonilna sila Mure na poti do zgodovinskega naslova prvaka in uvrstitve v skupinski del konferenčne lige, ob sijajni klubski podobi si je zagotovil tudi reprezentančni status. Tako pač ni presenečenje, da je slavil v izboru za najboljšega nogometaša leta 2021 v prvi ligi, ki ga pripravlja Ekipa SN. Konkurenca je bila ostra, med nominiranci so bili še Maks Barišić, Tomi Horvat, Ognjen Mudrinski in Mustafa Nukić. V peti izvedbi glasovanja je postal četrti zmagovalec – prvi se je laskavega priznanja veselil Marcos Tavares, nato je bil dvakrat najboljši Rok Kronaveter, pred 27-letnim Korošcem pa je bil na vrhu Mitja Lotrič.


Pika na i nekega obdobja

"To je čudovito priznanje in nagrada za ves vloženi trud, za delo, ki sem ga opravil v vseh teh letih, ter velika spodbuda za naprej," se je odzval Žan Karničnik. S tem, ali bo novinarska lovorika končala v njegovih rokah, se ni pretirano obremenjeval. "Veste kaj, iskreno vam bom povedal, da sem med oddihom kar malce pozabil na ta izbor. Vsaj za nekaj časa sem poskušal misli odvrniti od nogometa in morda je bilo zato na koncu presenečenje še toliko večje. Veliko mi pomeni in je pika na i nekega obdobja, ki je za menoj. Lepa nagrada je, ko drugi prepoznajo, da si naredil nekaj dobrega, brez pomoči soigralcev pa mi gotovo ne bi uspelo. Ekipa je najpomembnejša in po navadi v ospredje potisne enega ali dva posameznika, ki nato vse druge vlečeta za seboj. Da, vsekakor gre za priznanje, ki sem ga neizmerno vesel."

Ko se je poleti 2017 murašem pridružil pred začetkom prvenstva v drugem kakovostnem razredu tekmovanja, si bržčas ni drznil niti pomisliti, da bi se lahko vse skupaj razvijalo tako, kot se je. "Takoj smo se uvrstili med elito, si v prvi prvoligaški sezoni zagotovili nastop v evropskem pokalu, nato osvojili pokalno lovoriko, sledil je naslov prvaka in za povrh še uvrstitev v skupinski del konferenčne lige. Delali smo velike korake naprej. Skoraj nemogoče je, da bi lahko v tako kratkem času dosegli kaj več, hkrati verjamem, da se bo krog sklenil s prestopom v tujino, o katerem je bilo v zadnjem času že kar precej povedanega in napisanega. Veliko je možnosti, da se bo uresničil, čeprav se je v teh dneh na tem področju vse skupaj malce zaustavilo, ker sem imel nekaj preglavic z boleznijo, a verjamem, da bo vse znano že na začetku prihodnjega tedna, da se bom potem spet lahko osredotočil zgolj na svoje delo na igrišču. Vsekakor sem precej bližje odhodu kot temu, da bi ostal," je zelo jasen Žan Karničnik.
Toda slišati je bilo namigovanja, da naj bi kolebal, ali je zamenjava klubskih barv v tem trenutku zares pravšnja rešitev ... "Če bo končna ponudba takšna, da bo zadovoljila tako mene kot klub, me nič ne zadržuje pri odhodu. Zavedam se, da sem star 27 let, nisem več najmlajši in moram poskusiti tudi nekaj zaslužiti – nekaj več. Mislim, da je napočil čas za izziv na višji ravni v močnejši ligi. Ter za to, da si ga zaslužim."

karničnik elšnik mura olimpija
Aleš Cipot
Že nekaj časa se najpogosteje omenjajo Krila Sovjetov. Še več, vodilni možje soboškega in ruskega prvoligaša, ki nadaljevanje prvenstva pričakuje na osmem mestu na lestvici, naj bi se že uskladili o višini odškodnine, kar bi moralo pomeniti, da je realizacija prestopa tako rekoč le še formalnost, ampak prišlo nam je na uho, da bi se lahko zgodil tudi preobrat, ker naj bi se po imenovanju novega trenerja v igro vmešal tudi Ludogorec. Kakšno je potemtakem trenutno stanje? Samara ali Razgrad, Rusija ali Bolgarija? Kolikšna je verjetnost, da bi spet združil moči s trenerjem, s katerim je tako sijajno sodeloval v Fazaneriji?

"Res je, da imam konkretno ponudbo Kril Sovjetov, lahko pa povem, da se nekaj dogaja tudi z Ludogorcem. Oziroma da je moj zastopnik v pogovorih s predstavniki kluba. Vsak dan se sicer pojavi še kakšna nova možnost, ampak omenjeni sta najbolj aktualni. Bomo videli, kakšen bo razplet. Kot sem že omenil, bi moralo biti v prihodnjih dneh vse dokončno jasno. Močno si želim čim prej urediti svoj nadaljnji status. Vem, da bom potreboval nekaj časa, da se privadim na novo okolje, ekipo in soigralce, zato bi bilo najbolje, da bi se udeležil že začetka priprav," je odvrnil Žan Karničnik.

Članki iz rubrike