sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
2 09.01.2022 10:23:25

Kdo bo branil mrežo zmajev? Hrvati so OLIMPIJI namenili KOŠARICO, ampak ...

Martin Metelko
Nejc Vidmar je do 17. januarja oproščen vseh klubskih obveznosti.

V zmajevem gnezdu so v petek potrdili, da Mihailo Perović, Sava Petrov, Dino Špehar, Erik Gliha, Maj Fogec in Denis Šme niso več v načrtih trenerja Dina Skenderja, prav tako so razkrili, da da s francoskim Troyesom potekajo pogovori o predčasni prekinitvi posoje Enrika Ostrca ter da bosta Lun Bončina in Stefan Petrović igralne minute in izkušnje s statusom posojenega igralca bržčas nabirala v dresu kakšnega drugega kluba. Pod vodstvom Dina Skenderja prav tako ne trenirata Vitja Valenčič in Nino Pungaršek, ki okrevata po težji poškodbi.

A najbolj vroča zgodba kakopak ostaja povezana z Nejcem Vidmarjem. Poročali smo že, da so se vodilni možje kluba odločili, da tudi na usluge izkušenega čuvaja mreže ne bodo več računali, kar je pri navijačih seveda povzročilo nemalo razburjenja. Epiloga še ni, a dejstvo je, da je 'ljubezen počila', tega spoznanja ne more spremeniti niti uradna različica trenutnega stanja. "Z ekipo prav tako ne trenira vratar Nejc Vidmar, ki je zaradi poškodbe do 17. januarja oproščen vseh klubskih obveznosti," so zapisali pri Olimpiji.

Seveda ne bomo trdili, da Nejc Vidmar, ki ima pogodbo podpisano 30. junija 2023, ni poškodovan. Na kaj takega nismo niti pomislili, česa takega si nočemo privoščiti. Zdravje je pač preveč pomembno, da bi se na ta način igrali z ognjem, vsekakor pa natančno določen datum, do katerega je oproščen obveznosti, vzbuja vsaj pomisleke. Tovrstnih sporočil nismo navajeni, tako zelo natančnih 'zdravniških diagnoz' še manj, hkrati najbrž ni naključje, da se bodo nogometaši Olimpije dan prej vrnili s prvega dela priprav na hrvaški obali. Od 10. do 16. januarja se bodo mudili v Poreču in že dan po prihodu odigrali tudi prvo prijateljsko preizkušnjo proti zagrebškem Dinamu.
Toda kakorkoli že, športni direktor Mladen Rudonja in tehnični direktor Marin Skender medtem že iščeta novega vratarja. Kot smi že omenili, je po naših informacijah prva tarča Ivan Banić iz hrvaškega prvoligaša Gorice, s katero je novembra podaljšal sodelovanje vse do poletja 2025, ampak po začetku sezone je izgubil status prvega čuvaja mreže. Ta pripada Dominiku Kotarskemu, ki ga je klubu iz Velike Gorice posodil sloviti Ajax in potemtakem na nek način mora braniti. Dobro obveščeni viri pri južnih sosedih so nam zaupali, da je Olimpija poslala ponudbo za 27-letnega Dalmatinca, vendar jo je Nenad Črnko, ki je obenem predsednik in športni direktor kluba, zavrnil. Vendar zagrebški novinarski kolegi dodajajo, da to za zdaj ne pomeni še nič dramatičnega in da naj bi še vedno obstajala precejšnja verjetnost, da bi Gorica privolila, da bi se Ivan Banić preselil v Stožice. A zgolj začasno, po tem scenariju bi imel do konca sezone status posojenega igralca, nakar bi se poleti vrnil k svojim delodajalcem, takrat bo posoda potekla Dominiku Kotarskemu. Zdi se, da ob sklenitvi takšnega dogovora ne bi bilo nezadovoljnih. Olimpija bi dobila kakovostnega čuvaja mreže in imela nekaj mesecev časa, da bi našla dolgoročnejšo rešitev, Gorica pa bi čez šest mesecev dobila vratarja, ki bi bil namesto dolgega sedenja na klopi v ritmu tekem ...

Članki iz rubrike