901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 04.12.2021 21:13:25

NORO! Priložnost STOLETJA! Napadalec za 100.000 evrov na teden je zgrešil NEMOGOČE (video)

Profimedia
Tudi najboljši grešijo! Tudi napadalci, ki sicer zadenejo nemogoče, lahko naredijo veliko neumnost.

V angleški nogometni ligi je po nepopolnem 15. krogu prišlo do spremembe v vodstvu. Na prvo mesto se je prebil Manchester City, ki je izkoristil spodrsljaj Chelseaja, ta je z 2:3 izgubil londonski derbi proti West Hamu, in na gostovanju Watford premagal s 3:1.
City je predvsem v prvem polčasu tekmeca povsem nadigral. Že do odmora sta Raheem Sterling z glavo po podaji Phila Fodena in Bernardo Silva poskrbela za vodstvo z 2:0, to bi bilo lahko še dosti višje, samo Jack Grealish je zapravil štiri lepe priložnosti. Zgodba iz prvega se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, priložnosti za ekipo Pepa Guardiole so se vrstile, Silva pa je dosegel še en gol, potem ko je po prodoru z desne strani zadel desni zgornji kot domačih vrat. Domači so v 75. minuti zaostanek znižali, a zmage tekmecev niso ogrozili, čeprav so imeli še eno lepo priložnost.


City ima zdaj točko prednosti pred Liverpoolom, ki je prav tako prehitel Chelsea. Na gostovanju pri Wolverhamptonu so Liverpoolčani zmagali z 1:0, do zmage so se dokopali v izdihljajih tekme, v četrti minuti sodnikovega dodatka jih je rešil Belgijec Divock Origi. Domači so še enkrat pokazali, da imajo odlično obrambo. Ta je v prejšnjih 14 krogih prejela le 12 golov, dolgo časa je kazalo, da ji do živega ne bo prišla niti ekipa, ki ima v dosedanjem delu prvenstva daleč najboljši napad. Wolverhampton je varovancem Jürgena Kloppa preprečil, da pokažejo prepoznavno igro. Gosti so sicer imeli terensko premoč, toda tekmecem niso dovolili veliko priložnosti. Nekaj pa vendarle. V prvem sta ju imela Trent Alexander-Arnold, angleški reprezentant je streljal čez gol, in Diogo Jota, ki je žogo z glavo poslal mimo gola. Prav Portugalec je v drugem delu zapravil skoraj nemogoče. Po hudi napaki domačega vratarja in enega od branilcev, ki sta ostala za njim, je krenil proti vratom, kjer sta gol branila dva igralca. Lahko bi ju vprašal, kam naj pošlje žogo, a je na golovi črti le zadel Conorja Coadyja. Ob tem, pa bi lahko podal tudi soigralcu in iz igre vrgel oba branilca, a je bil preveč sebičen in naredil veliko neumnost, ki pa na srečo Liverpoola ni bila usodna.  Na njegovo srečo pa je ob koncu tekme napake napadalcev vendarle popravil rezervist Origi. Mohamed Salah mu je z desne strani podal žogo pred gol, Belgijec jo je s hrbtom obrnjen proti golu sprejel, po obratu pa jo s strelom po tleh poslal v mrežo.
Na prvi sobotni tekmi je West Ham prizadejal drugi prvenstveni poraz Chelseaju. Varovanci Thomasa Tuchela na zadnjih dveh tekmah niso bili najbolj prepričljivi, a so obe dobili, tokrat so pokazali nekoliko boljšo predstavo, predvsem to velja za prvi polčas, a tudi nekoliko nesrečno ostali praznih rok. V prvem delu so si pred izenačenjem iz enajstmetrovke privoščili neumnost, v 87. minuti pa dobili še en čuden gol, ki je odločil tekmo. Arthur Masuaku je Edouarda Mendyja, krivca že za prvi Chelseajev prejeti gol, presenetil, z leve strani je v slogu nekdanjega slovenskega reprezentanta Milana Osterca poslal žogo v sredino, ta pa je končala v mreži.
Prvo zmago v sezoni je zabeležil Newcastle, ki je z golom Calluma Wilsona v 40. minuti ugnal Burnley, dolgo časa je kazalo, da bo z enakim izidom Southampton ugnal Brighton, toda tudi on je dobil zadetek v sodnikovem dodatku, v njegovi osmi minuti je izenačil Neal Maupay.

Značke: diogo-jota, liverpool

Članki iz rubrike