Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ba
ba
0 04.12.2021 12:07:42

Ob tem se navijačem Mure ZALEDENI KRI, postanejo NEMIRNI! Je to res mogoče?

Aleš Cipot
Črno-beli bodo v poznem sobotnem popoldnevu gostili Kraševce.

Najprej je padel Tottenham, nato še Maribor. Za črno-belimi so zares sijajni dnevi, ki nikogar na ravnici niso pustili ravnodušnega, toda odmevna skalpa sta medtem vendarle postala preteklost. In v športu je pač tako, da se od stare slave (najbolj pogosto) ne da živeti, vsak naslednji izziv, vsaka prihajajoča tekma je nova obveza za dokazovanje.
Prekmurci bodo danes odigrali še zadnjo letošnjo tekmo pred svojimi navijači, v Fazaneriji bo gostoval Tabor, ki je po nizu šestih zaporednih porazov psihološko ranjen. Na drugi strani so si varovanci Anteja Šimundže z uspehoma proti Angležem ter Štajercem vbrizgali močan odmerek samozavesti in zdi se, da dvoma o domači zmagi ne bi smelo biti, ampak pozor. Muraši zasedbe iz Sežane niso ugnali že zelo dolgo, slasti uspeha niso okusili na petih zaporednih preizkušnjah. Dvakrat so slavili Kraševci, trije dvoboji so se razpletli z neodločenim izidom, zadnja zmaga aktualnih prvakov je stara že več kot 15 mesecev. Zgodila se je 30. avgusta 2020, takrat so bili Sobočani z dvema goloma Andrije Filipovića in enim Nina Koutra boljši s 3:0. Tako visoka je bila tudi zmaga Primorcev na prvem gostovanju v Fazaneriji, česar si po petardi proti Škendiji v 1. krogu kvalifikacij za najprestižnejše evropsko tekmovanje ni drznil napovedati skoraj nihče. Ob omembi teh podatkov se navijačem Mure zaledeni kri, postanejo nemirni … "Je to res mogoče, je res tako dolgo?" se sprašujejo.
Ampak Ante Šimundža vsemu temu ne pripisuje pretiranega pomena. "Ne razmišljamo na tak način, s tem se ne obremenjujemo. Osredotočeni smo le na izziv, ki je pred nami. Vsaka naslednja tekma je zgodba zase in hkrati tudi najpomembnejša," poudarja strateg Mure. "Pričakujem trdo tekmo, zahtevno preizkušnjo. Tabor je odlična ekipa z odličnim trenerjem. Drži, da ima niz malce slabših rezultatov, a je imel vedno nekaj nesreče in bil blizu uspeha. Sežancem takšna serija seveda ni po godu, tudi zato je pred nami težka naloga," je nadaljeval Ante Šimundža, skoraj gotovo ima v mislih tudi zakon velikih števil. Saj veste, noben niz ne more trajati večno ...


"Vsekakor se bomo maksimalno pripravili. Tako kot vedno. Ne glede na vrsto tekmovanja in kakovostni razred nasprotnika. Zavedamo pa se, da igramo doma, pred svojimi navijači, temu primerno se bomo na igrišču postavili, prav tako si želim maksimalno pragmatičnost. Poiskati moramo njihove šibke točke," je še povedal 50-letni Mariborčan, ki je v središču pozornosti zaradi namigovanj, da naj bi ga na svojo klop želel privabiti serijski osvajalec bolgarskih lovorik. A bržčas niste presenečeni, da je Ludogorec med črno-belimi v pričakovanju današnjega spopada prepovedana tema.


Članki iz rubrike