nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
0 04.12.2021 11:29:43

VROČA PREDIGRA! Dinamo zavrnil Hajduk, trener dalmatinskega ponosa pa ne razume – DALMATINCEV

V nedeljo v Zagrebu hrvaški večni derbi.

Osijek 34, Rijeka 33, Dinamo 31, Hajduk 30. Takšna je podoba vrha lestvice v hrvaškem prvenstvu, vendar ob tem velja pripomniti, da imajo zagrebški modri tekmo manj, imajo pa tudi novega trenerja. Po domačem pokalnem porazu z zasedbo z Rujevice je Damir Krznar odstopil, njegov začasni naslednik do odhoda na zimski oddih je vodja nogometne šole serijskih prvakov pri južnih sosedih Željko Kopić. In čaka ga peklenski debi proti nekdanjemu klubu, jutri bo Maksimir prizorišče večnega derbija med Dinamom in Hajdukom. Osijek bo danes gostoval v Veliki Gorici, Rijeka bo gostila Hrvatski dragovoljac.

Če v prestolnici zaradi takšnih in drugačnih okoliščin ter razlogov ni zaznati mrzlice pričakovanja pomembnega spopada, je povsem drugačno stanje duha v Splitu. Po štirih zaporednih zmagah pod taktirko Valdasa Dambrauskasa se je v Dioklecijanovem mestu zanetila naslednja v nizu evforij, navijači so v manj kot šestih urah razgrabili 2400 vstopnic, kolikor jih je namenjeno za gostujoče privržence. Splitska prošnja, da bi jim odobrili dodatne karte, ni padla na plodna tla, že med tednom pa je bilo v Zagrebu 1500 navijačev na pokalni preizkušnji z Lokomotivo, Dalmatinci so slavili s teniških 6:3. "Prvič sem sem se tako počutil na gostovanju. Kot bi igrali doma. Bilo je čudovito zame in za igralce. Igramo za ljudi. Ko jih pride veliko in te spodbujajo, občutiš veliko odgovornost in se jim želiš oddolžiti. Verjamem, da nam bodo navijači tudi v nedeljo v veliko pomoč," pravi litovski strokovnjak.
Vsi, ki prisegajo na belo barvo, pričakujejo prestižno zmago. "V tem, da pričakuješ uspeh, ni nič slabega. Vsi trenerji pripravljamo ekipo, da bi zmagala, to je povsem razumljivo. In to nima veze z našo formo, nič drugače ne bi bilo, četudi bi na zadnjih štirih tekmah izgubili. Poslušam, da smo favoriti, ampak na nasprotni strani bo vendarle Dinamo. Dobra ekipa, ki igra na domačem igrišču, zamenjala je trenerja. V Maksimirju je absolutni favorit proti vsaki hrvaški ekipi," je povedal trener dalmatinskega ponosa.
Zmaga v Zagrebu bi bila božično darilo. "Poskušam dojeti kulturo, zanos in karakter Dalmacije. Še zlasti Splita. Ampak še vedno ne morem razumeti evforije. Poglejte, proti komu smo igrali. Na štirih tekmah so bile tri ekipe iz spodnjega dela lestvice. Opravili smo, kar smo morali. Nič več. Če ne bi zmagovali na takšnih preizkušnjah, potem ne vem, na katerih bi bili lahko uspešni. Ničesar nismo naredili, nimamo lovorike, na lestvici smo četrti. Lestvica ne laže, mi smo četrti. To nam ne zagotavlja niti Evrope v prihodnji sezoni. V redu, lahko razumem besedo evforija, a ne vidim razloga zanjo. Razumem jo po uspehih," je pred potjo v prestolnico z zanimivim razmišljanjem postregel Valdas Dambrauskas.



Članki iz rubrike