tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ba
ba
25 04.12.2021 12:33:28

RAZKRITI glasovi za Zlato žogo! Andrej Stare OSUPNIL s tem, kaj je naredil LIONELU MESSIJU

Slovenski komentator argentinskega velemojstra ni uvrstil med najboljšo peterico.

Argentinec Lionel Messi je sredi prejšnjega tedna postal dobitnik prestižnega priznanja zlata žoga, nagrade, ki jo za najboljšega nogometaša tradicionalno podeljuje francoska revija France Football. Dobil ga je tudi kot doslej zadnji leta 2019, saj lani nagrade zaradi pandemije niso podelili.

Lionel Messi ima tako po novem v zbirki sedem nagrad zlata žoga (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021), na drugem mestu ostaja Portugalec Cristiano Ronaldo, letos v glasovanju šesti, s petimi (2008, 2013, 2014, 2016, 2017).

Za zmagovalcem Messijem je na drugem mestu glasovanja ostal drugi favorit za priznanje, Poljak Robert Lewandowski (Bayern München), tretji je bil Italijan Jorginho (Chelsea). Do desetega mesta pa so se zvrstili še Francoz Karim Benzema (Real Madrid), njegov rojak Ngolo Kante (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Juventus/Manchester United), Egipčan Mohamed Salah (Liverpool), Belgijec Kevin de Bruyne (Manchester City), Francoz Kylian Mbappe (PSG) in Italijan Gianluigi Donnaruma (PSG).

Revija France Football je medtem razkrila glasove novinarjev, slovenske barve je tudi letos zastopa komentator na RTV Slovenija Andrej Stare. Oboževalci argentinskega virtuoza in še kdo bodo na njegovo razdelitev točk gotovo imeli pripombe. Verjeli ali ne, Lionela Messija ni uvrstil niti med pet najboljših. Na prvo mesto je postavil Roberta Lewandowskega, na drugo Jorginha, tretji je Kevin de Bruyne, četrti Kylian Mbappe in peti Erling Haaland.

glasovi andrej stare

Članki iz rubrike