volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
6 04.12.2021 11:46:59

Takšnega ga ne poznate. DAMIR SKOMINA povedal vse. In še VELIKO VEČ! Brez olepševanja … Najlažje je biti BOGI JAZ

Martin Metelko
Nekdanji sijajni sodnik v novi vlogi na prvi prelomnici.

Poročali smo že, da je kot strela z jasnega udarila informacija, da se v tretjeligašu iz Izole dogaja drama. Kaos, ki da ga je povzročil upor igralcev. Predsednik kluba Damir Skomina naj bi jim namreč sporočil, da jim po prvi polovici sezone ne bo izplačal denarja, za katerega so bili dogovorjeni. "To je laž in žalostno je, da so v medije prišle takšne neresnice. Fantje so dobili izplačan vsak cent. Vse, kar je bilo dogovorjeno, nič manj. Takšen dogovor so sklenili s prejšnjo upravo in jaz sem ga spoštoval. Še več, pri kakšnem nezadovoljnem posamezniku sem znesek tudi popravil, ga povišal. S tem sem jih želel motivirati," se je odzval Damir Skomina.


Smo šesti od šestih

Kaj je potemtakem jabolko spora? "Med 14 klubi v 3. SNL – zahod smo prvi del prvenstva končali na šestem mestu. Šest klubov ima ambicijo za nekaj več, mi pa smo med njimi – šesti. Fantom sem rekel, da v Izolo nisem prišel zato, da bi bil šesti, ampak me zanima napredovanje v prvo ligo. Priložnost so dobili vsi, zamenjal sem le trenerja, a ne po treh zmagah in razliki v golih 10:0, kot zdaj poročajo nekateri, temveč po treh zmagah in treh remijih. Želel sem pripravo na drugo ligo. Dejstvo je, da smo s tem kadrom šesti od šestih. Ta pot ne pelje nikamor in igralcem sem dal jasno vedeti, da tako, kot je bilo do zdaj, ne bo več. Pri nas ni nikakršnega kaosa, temveč po 27 letih želimo spremembo. Tako, kot je bilo, preprosto ne more več biti," je odločen nekdanji sijajni delivec pravice.

Čas je za remont

Vmes je zajel sapo in nadaljeval: "Še enkrat, za nazaj je bilo plačano vse, kar smo odigrali, za naprej pa se tako ne bomo več pogovarjali, ker me zanimajo bistveno višje ambicije. Udeležba na treningih je bila skrajno neprimerna, ampak poravnali smo vse obveznosti, ker po koncu prvega dela nisem želel delati zdrah. Zdaj pa je čas za remont. Ker sem zelo ambiciozen, iščem zelo ambiciozne fante. Ambiciozne mlade ljudi, ki jim želimo nameniti priložnost in jih ne zanima igranje v tretji ligi, temveč se želijo od tukaj povzpeti na višjo raven. Zato sem rekel, da se tako ne bomo več pogovarjali. Lahko se pogovarjamo samo po učinku. Odslej sem pripravljen poravnati samo uspeh. Kdor ni ambiciozen, hvala lepa, nasvidenje. Pokazali ste svoje sposobnosti, nihče nikogar v nič ne sili, nihče od dozdajšnjih igralcev za naprej ne zahteva ničesar."
Ampak če so bile vse obveznosti poravnane, pravega odgovora na vprašanje, kaj je naposled privedlo do spora, še vedno nismo dobili. "Do spora, če mu lahko tako rečemo, je prišlo, ker so igralci nastopili tako, da so dogovorjeni znesek zahtevali vnaprej; ne glede na to, da bodo na koncu mogoče peti, šesti ali dvanajsti. Ter da do nadaljnjega ne bodo trenirali. Moj odgovor je bil: 'Vi ste z igranjem nogometa v NK Izola zaključili.' Ne bom privolil v izsiljevanje in ne bom dovolil, da bi ostalo, kot je bilo do zdaj. Nočem biti šesti z neambicioznimi fanti," je povedal Damir Skomina.
Ker se razvnete strasti po nekaj dneh ponavadi ohladijo, je bržčas pričakovati, da je ob kompromisu dogovor še vedno mogoč, s tem pa tudi nadaljnje sodelovanje. Vsaj z nekaterimi. "Zanimajo me samo ambiciozni mladeniči in naj ponovim, da v izsiljevanje ne bom privolil. Tisti, ki me izsiljuje, z menoj nima več možnosti sodelovanja. Fantje so se malce ušteli."

2skomina mm
Martin Metelko
Ne zanima me biti drugi

A to hkrati pomeni, da bo treba pripeljati (vsaj) 18 novih igralcev, kar nikakor ne bo lahek zalogaj. "Pojavila se je zelo napačna informacija, da smo se odrekli 28 igralcem. Težava je bila, da se jih je treningov udeleževalo le 12, največ 14, tako da smo morali vrzeli zapolnjevati z mladinci. Če bi jih imeli 28, bi imeli sladke skrbi. Zame je ultimativen neuspeh, da ima trener dan pred tekmo na treningu 12 igralcev. To pove dovolj o ambiciji skupine fantov, ki nekaj zahteva in postavlja ultimate. V svoji nespretnosti niso dosegli namena, zdaj pa bi se radi pogovarjali in dogovarjali. Upor se je zgodil, ker se dogajajo spremembe. Ker bi bili radi še naprej v območju udobja, čeprav so bili šesti med šestimi. Njihova neambicioznost nas ne zanima, nočemo je. Gre za skupino, ki se pogovarja o denarju, ne o svoji vlogi na igrišču. Zanima jo le finančna plat, nikakor ambicija, ki si jo mi želimo. Tako ne gre, želim spremeniti popolnoma vse. Mi ne bomo šesti, ne zanima me niti biti drugi. Sestavili bomo kompetitivno ekipo, ki se bo za to sposobna boriti. Moj cilj je napredovanje v drugo ligo, iščemo ambiciozne mlade igralce, ki si v svojih karierah želijo priložnost, takih pa je veliko. Zanimajo me le uspeha lačni fantje, ki jih v prvi vrsti ne zanima denar, temveč lasten napredek. Uveljavitev," je poudaril 45-letni Koprčan, ki si prizadeva za izolski nogometni razcvet.

Veste kaj, ne gre za upor proti Skomini

"Veste kaj, ne gre za upor proti Skomini, gre za upor proti spremembam. Za prizadevanje nadaljevanja obstoja v območju udobja, v katerem velja, da si, četudi ne treniraš in si skrajno neuspešen, izboriš za svoj denar. To so fantje, ki za seboj nimajo rezultata in od mene zahtevajo znesek, dogovorjen s prejšnjo upravo. Ne, ne dovolim si, da bi me kdorkoli izsiljeval," je ponovil nekdanji vrhunski sodnik.
Odločen je, da mu bo v Izoli kljub vsemu uspelo uresničiti, česar se je lotil. "Seveda sem, nisem se prišel za*ebavat. Sem miren, ker sem poravnal vse, kar je bilo pred menoj dogovorjeno, od zdaj naprej pa sprejemam odločitve in zanje odgovarjam. Kot predsednik sem seveda odgovarjal že do zdaj, toda odgovorno je tudi prejšnje vodstvo."

Ni mi padlo na pamet, da bi odnehal

Nato se je Damir Skomina vnovič vrnil k coni udobja. "Sam nikoli nisem živel na tak način. Živel sem v profesionalizmu. Prihajam iz Slovenije in moral sem biti še veliko bolj profesionalen kot kdo iz večje nogometne države, če sem hotel biti konkurenčen. In seveda nikoli nisem vztrajal zaradi denarja. Vemo, kakšne so razmere v slovenski ligi in kakšne so kje drugje. Pa mi nikoli ni padlo na pamet odnehati zato, ker sem zaslužil 20-krat manj kot moj kolega, ki ni boljši od mene. Ampak tako pač je. Ali se s tem sprijazniš ali odnehaš. Seveda je najlažje odnehati in biti v vlogi žrtve. Biti ubogi jaz. No, takih ubogih v Izoli ne potrebujemo več. Hvala lepa, ampak ne, hvala," je prvi mož tretjeligaša poslal jasno sporočilo in sklenil: "Mura je vzorčen primer, kako se to počne. Fantje so prišli iz tretje lige in premagali Tottenham, Maribor. Kapo dol. To je prava pot in pot, po kateri želi hoditi Izola."

damir skomina mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike