Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.11.2021 22:56:47

Napoli utrdil mesto vodilne ekipe serie A

Milan bi se lahko v nedeljo na vrhu prvenstvene lestvice v serie A izenačil z Napolijem., a se je zgodilo tisto manj verjetno. Na domačem igrišču je Milan klonil proti Sassuolu z 1:3, Napoli pa seveda priložnosti ni izpustil iz rok ter je doma ugnal rimski Lazio s 4:0.

Že v 29. minutah tekme na stadionu Diego Armando Maradona v Neaplju so padli trije goli. Za začetek je v sedmi minuti Pepeja Reino matiral Piotr Zielinski. Le tri minute kasneje je bil uspešen še Dries Mertens, ki je žogo po podaji Hirvinga Lozana poslal v mrežo 19 minut kasneje za drugi zadetek in izid 3:0. Končni izid 4:0 je v 85. minuti postavil Fabian Ruiz.

Začetek tekme na San Siru je bil še v znamenju domačih, ki so v 21. minuti povedli z golom, pod katerega se je podpisal Alessio Romagnoli.

A je bilo vodstvo domačih iz Milana kratke sape. Gianluca Scamacca je izenačil že po treh minutah. Nedelja vsekakor ni bila srečni dan rossonerov. Simon Kjaer je manj kot deset minut kasneje žogo nesrečno odbil v lastno mrežo.

Tudi drugi polčas ni prinesel želenega preobrata. Domenico Berardi je v 66. minuti povišal na 3:1 za goste. V 77. minuti pa so Milančani ostali še brez kapetana Alessia Romagnolija, ki je po prejetem rdečem kartonu moral z igrišča.



Tekma med Udinesejem in Genoo, ki se na 18. mestu spogleduje z odhodom iz elitne druščine, se je končala brez golov 0:0. Andrej Ševčenko je osvojil svojo prvo točko na klopi Genoe, potem ko je v začetku meseca postal trener tega kluba.

Spezia je na domačem igrišču morala priznati premoč Bologni z 0:1, ki se je z zmago zavihtela na deveto mesto.

Kar štiri ekipe si delijo 21 točk šesta Fiorentina, sedmi Juventus, osmi Lazio in deveta Bologna.

Roma je doma ugnala Torino z 1:0. Edini zadetek je prispeval Tammy Abraham. Roma na petem mestu zaostaja tri točke za Atalanto Josipa Iličića.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike