Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.11.2021 20:02:20

United do točke pri vodilnemu Chelseaju

Reuters
Chelsea, vodilna ekipa angleškega prvenstva, ima na lestvici po novem le še točko prednosti pred Manchester Cityjem. Londončani na derbiju 13. kroga namreč niso uspeli premagati Manchester United, ki se je z začasnim trenerjem Michaelom Carrickom v Londonu dokopal do točke, izid tekme je bil 1:1.

Chelsea Uniteda ni premagal že na osmi zaporedni prvenstveni tekmi, zadnjič je zmagal novembra 2017, je pa tokrat le prekinil niz brez doseženega gola na medsebojnih tekmah, ki je trajal štiri dvoboje.

Gosti so do zmage prišli z obrambno igro, vsi statistični elementi so šli v prid domačih, ki pa svoje premoči ni ustrezno nadgradili. Lahko pa bi se končalo še slabše, izenačujoči gol so namreč dosegli po za United nesrečni najstrožji kazni.

Obe ekipi sta bili na tekmi kar občutno oslabljeni. Domačim so manjkali N'Golo Kante, Matteo Kovačič in Ben Chilvell, Romelu Lukaku, ki je na koncu dobil nekaj igralnih minut, in Kai Havertz sta sicer bila na klopi, a še ne povsem pripravljena po poškodbi, pri Unitedu sta manjkala centralna branilca Rafael Varane in Harry Maguire, poleg njiju pa še Luke Shaw in Edinson Cavani. Že dejstvo, da je Carrick, ki je po od odhoda Oleja Gunnarja Solskjaerja prvič vodil prvenstveno tekmo, na klopi pustil Cristiana Ronalda, je dalo vedeti na kašen način bo poskušal priti do ugodnega rezultata.


Že v četrti minuti bi lahko njegova taktika padla v vodo. Callum Hudson-Odoi je na levi strani kazenskega prostora sam prišel pred vratarja Davida de Geo, vendar je Španec dobil medsebojni dvoboj, žogo je z nogo odbil v kot. Čeprav večjih priložnosti do odhoda na počitek ni bilo več, je moral De Gea še nekajkrat posredovati, najnevarnejši je bil poskus od daleč Antonia Rüdigerja, ki ga je gostujoči vratar s pomočjo prečke odbil v kot.

United se je le na trenutke otresel pritiska gostiteljev, a v prvem delu v okvir vrat ni sprožil niti enega strela, njihov edini poskus je zletel mimo vrat. A na začetku drugega dela je prišel v vodstvo. Po napadu Chelseaja je Bruno Fernandes pred svojim kazenskim prostorom panično odbil žogo na polovico Londončanov, kot zadnji igralec si je napako privoščil Jorginho, ki je slabo ustavljal žogo. Praktično jo je podaril Jadonu Sanchu, ki je skupaj z Marcusom Rashfordom sam stekel proti vratarju Edouardu Mendyju in ga tudi premagal.

Jasno je bilo, da bodo evropski prvaki po prejetem golu napadli na vso moč in da se bo odpiralo veliko prostora za protinapade ekipe iz Manchestra. Na to je računal tudi Carrick, ki je v igro poslal Ronalda, toda zagotovo ni vedel, da bo neumnost storila obramba. Aaron Wan-Bissaka je pri izbijanju žoge nespretno brcnil Thiaga Silvo, s tem pa zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel osmoljenec pri golu Uniteda Jorginho.

Chelsea je imel v sodniškem dodatku veliko priložnost tudi za zmago, Rudiger je po podaji Christiana Pulisica z desne strani s sedmih metrov streljal čez gol.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike