Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.11.2021 15:11:59

KOPRČANI so bili v Šiški boljši VATERPOLISTI

Martin Metelko
Nogometaši Brava so v 18. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 1:2 (1:2).

Ljubitelji nogometa so v prestolnici na prvem nedeljskem srečanju kljub močno razmočeni zelenici in slabim razmeram za igro videli tri zadetke, a pričakovano zelo malo povezane igre. V zahtevnih 'vaterpolskih' pogojih na meji regularnega so se 11. zmage v sezoni veselili Koprčani, ki vztrajajo na vrhu lestvice. Bravo po petem porazu v sezoni ostaja v zgornji polovici, a je zaradi manjšega števila doseženih zadetkov ob enaki razliki v zadetkih padel na četrto mesto za Olimpijo, ki ima še dve tekmi v dobrem. Za Koprom zdaj varovanci Dejana Grabića zaostajajo devet točk.

Koprčani, pri katerih je zaradi kazni manjkal Karlo Bručić, so prvič zapretili v sedmi minuti. Po visoki podaji v osrčje kazenskega prostora pa Žanu Žužku z glavo žoge ni uspelo preusmeriti v prazno mrežo po slabi oceni domačega vratarja Renata Josipovića. Primorci so se na zahtevne razmere v prvem polčasu nekoliko bolje prilagodili, po dobrem zadrževanju žoge Lamina Colleyja in njegovi podaji v sredino pa so Primorci prišli tudi do vodstva v 16. minuti, ko je bil z glavo iz neposredne bližine natančen Bede Osuji.

Veliko nesreče pa so imeli gosti ob koncu 20. minute, ko je po podaji iz kota nerodno posredoval kapetan Matej Palčič in zadel soigralca Nikolo Krajinovića, od katerega se je žoga odbila za hrbet Davida Adama. Dobri dve minuti kasneje pa je Koprčane znova v vodstvo popeljal najboljši strelec lige Maks Barišič, ki je za svoj že 11. zadetek neubranljivo zadel z levico.
Sandi Ogrinec je nato v 28. minuti s podajo iz prostega strela z desne strani skorajda presenetil Adama, a je ta vendarle uspešno posredoval in žogo odbil v kot. Podoben pa je bil tudi izkupiček Ogrinca v 44. minuti po prostem strelu s sredine, ko je Adam sijajno posredoval.

1bravo koper mm
Martin Metelko
Drugi polčas se je začel z nekajminutno zamudo, saj je sodniška ekipa okoli Mateja Juga zahtevala ponovno risanje črt. Gregor Bajde je v 58. minuti prišel do priložnosti z desne strani, a so se Koprčani ubranili. Domači so vse bolj prevladovali, a so se gosti dobro branili.

Prave priložnosti si domači niso priigrali do 75. minute. Takrat je Amar Memić šest metrov od vrat prejel podajo Ogrinca, sprožil nekoliko z desne, a je ob bližnji vratnici Adam dobro posredoval in žogo odbil v kot. Le nekaj minut kasneje je imel težave v obrambi Koprčanov Ivan Novoselec, iz obrata pa je po pridobljeni žogi proti praznim vratom sprožil Bajde, a zgrešil cilj. Ljubljančani so v zaključku vse bolj poskušali z visokimi žogami, do spremembe rezultata pa ni več prišlo niti po strelu od daleč Martina Kramariča globoko v sodnikovem dodatku.


Bravo bo v naslednjem krogu prihodnjo nedeljo gostil Kalcer Radomlje, Koper pa bo v Kidričevem dan prej izzval ekipo Aluminija.

Bravo - Koper 1:2 (1:2)

Ljubljana - Športni park Šiška. 150 gledalcev. Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin).

Strelci: 0:1 Osuji (16.), 1:1 Krajinović (20./avtogol), 1:2 Barišič (23.).

Bravo: Josipović, Jakšić, Drkušić, Križan, Kavčič, Kramarič, Trdin, Ogrinec, Španring (od 46. Sever), Bajde, Memić. Trener; Dejan Grabić.

Koper: Adam, Krajinović, Novoselec, Žužek, Palčič, Vešner Tičić (od 69. Grudina), Jelić Balta, Osuji, Barišič (od 89. Bešir), Colley, Parris (od 61. Vošnjak). Trener: Zoran Zeljković.

Rumeni kartoni: Kramanič, Drkušić; Parris, Vešner Tičić, Bešir.

Rdeči kartoni: -.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike