benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 28.11.2021 17:19:40

Cityja ne zaustavita niti sneženje ne razmočeno igrišče

Reuters
Nogometaši Manchester Cityja nadaljujejo uspešne predstave v premier ligi. V 15. krogu so na domačem igrišču s svojo prepoznavno igro z 2:1 premagali West Ham, pri tem pa jih ni motil ne sneg ne razmočeno igrišče.

West Ham je bil do neke mere enakovreden le na začetku tekme, ko je nekajkrat nevarno prišel v kazenski prostor, a domači vratar Ederson Moraes ni imel veliko dela. Še vedno precej oslabljeni City, brez Kevina de Bruynea, Jacka Grealisha, Phila Fodena..., je postopoma povsem prevzel pobudo in nizal priložnosti. Gol Ryada Mahreza so sodniki zaradi nedovoljenega položaja razveljavili, domači so dvakrat zadeli tudi okvir vrat, še nekajkrat nenatančno streljali, do odmora pa vendarle povedli, v 33. minuti je iz neposredne bližine žogo v gol potisnil Ilkay Gündogan.


Drugi polčas se je začel z desetminutno zamudo, saj so prireditelji po prenehanju sneženja očistili igrišče. A domače to ni zmedlo, še naprej so imeli premoč, Gabriel Jesus je zapravil prvo priložnost drugega dela, vratar Lukasz Fabianski pa je po obdobju nekoliko bolj enakovredne ubranil tudi strel Gündogana. Poljski vratar pa je bil nemočen v 90. minuti, ko ga je s strelom po tleh premagal Fernandinho, ki je le malo pred tem vstopil v igro. West Ham je poraz omilil v zadnjem napadu, z volejem in s pomočjo vratnice je evrogol dosegel Manuel Lanzini.

Tekmo med Burnleyjem in Tottenhamom so zaradi sneženja prestavili, snežilo pa ni v Leicestru, kjer so domači s 4:2 ugnali Watford. Po hudi napaki gostujoče obrambe, ki se ni sporazumela z vratarjem, so povedli v 16. minuti, strelec je bil James Maddison. Joshua King je z bele točke izenačil, do odmora pa je dva gola dosegel Jamie Vardy. Emmanuel Dennis je v 61. minuti goste spet povsem približal, toda Ademola Lookman je sedem minut pozneje vnovič poskrbel za večje vodstvo Leicestra, ki je nato prednost obdržal do konca. Brentford je na domačem igrišču prišel do zmage nad Evertonom, v 24. minuti je najstrožjo kazen izkoristil Ivan Toney.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike