rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
8 19.04.2021 07:11:44

ŠOK in VELIKA DRAMA! 12 'ELITNIH' klubov se je uprlo ČEFERINU in ustanovilo ... Tu so podrobnosti!

Profimedia
Dvanajst evropskih klubov je obelodanilo ustanovitev superlige.

Čeprav je Uefa skupaj z nogometnimi zvezami Anglije, Španije in Italije ter vodstvi tamkajšnjih elitnih lig v nedeljo ostro obsodila '12 elitnih klubov' in njihovo namero, da ustanovijo svoje tekmovanje oziroma tako imenovano superligo, te grožnje niso uspele. 

V noči na ponedeljek je namreč 12 klubov v svet poslalo sporočilo, da se je rodilo novo tekmovanje kot bogatejši odgovor na ligo prvakov. Pod ustanovitelje te lige so se podpisali: AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid in Tottenham, predsednik nove lige je postal Florentino Perez. V sporočilu za javnost so potrdili, da bo stalno članstvo v superligi vsaki ekipi prineslo po 350 milijonov evrov, razkrili pa so tudi že format tekmovanja.

Tako naj bi se ustanovnim klubom vsako leto pridružilo še pet klubov, ki bi se v ligo uvrstili skozi kvalifikacije. Prav tako so oznanili, da bo, tako kot liga prvakov, tekmovanje potekalo sredi tedna, da bodo lahko sodelujoči klubi še naprej tekmovali v svojih državnih prvenstvih, čeprav je Uefa skupaj z nacionalnimi zvezami že napovedala, da bo klubom, ki bodo tekmovali v tej novi ligi, prepovedano nastopati v domačih tekmovanjih.

Tekmovanje naj bi se začelo avgusta, ko bodo klubi igrali v dveh skupinah po 10, igrali bodo domače in gostujoče tekme, po trije najboljši iz vsake skupine pa se bodo uvrstili v četrtfinale. Ekipi, ki bosta končali na četrtem in petem mestu, se bosta nato pomerili za preostali mesti v četrtfinalu. Finale bo na sporedu maja.

Značke: superliga, evropa

Članki iz rubrike