900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
9 18.04.2021 17:11:26

MAESTRO Jojo! Poglejte ASISTENCO, s katero je NA KOLENA spravil JUVENTUS! (video)

profimedia.si
Atalanta je premagala Juventus.

Velika zmaga za Josipa Iličića in njegovo Atalanto. V Bergamu je padel Juventus, glavni junaka pa sta bila moža, ki ju je Gianpiero Gasperini v igro poslal v drugem polčasu. Josipa Iličića v 68. minuti, Ruslana Malinovskega štiri minute kasneje.

Slednji je z nekaj sreče edini zadetek na tekmi dosegel v 87. minuti, potem ko mu je podal Iličić. Zadetek si oglejte spodaj. 

Atalanta je z zmago naredila odločen korak proti ligi prvakov, saj je skočila pred Juventus na tretje mesto in ima dve točki razlike pred Cristianom Ronaldom in druščino. Cristiano je sicer izpustil današnjo tekmo. Prvi strelec serie A (25 golov) ima nekoliko poškodovano zapestje. 

Juve je po porazu v resnih škripcih, saj ga lahko z morebitno zmago proti vodilnemu Interju ulovi trenutno petouvrščeni Napoli.

Milano je pred tem z 2:1 na San Siru premagal Genoo in dosegel pomembno zmago v boju za najvišja mesta v prvenstvu. Za ta čas drugouvrščeno ekipo razpredelnice, na lestvici ima le dve točki prednosti pred Atalanto, sta zadela Hrvat Ante Rebić (7.) in Gianluca Scamacca. Ta je v 68. minuti poslal žogo v lastno mrežo. Na 1:1 je po podaji Mihe Zajca s kota v 37. minuti izenačil Mattia Destro, nekdanji član Milana.

Bologna je s 4:1 odpravila Spezio. Že v 12. minuti je z enajstmetrovke mrežo gostov načel Riccardo Orsolini. Prednost je šest minut pozneje povišal posojeni igralec Atalante Musa Barrow, švedski reprezentant Mattias Olof Svanberg pa je nato dokončal delo v 54. in 60. minuti. Ardian Ilmi Ismajli iz Kosova je v 34. minuti dosegel edini gol gostov.

Še dva gola več sta padla na tekmi med Laziom, ki je tudi zadel štirikrat, in Beneventom. Pravzaprav so pet golov dali gostje, od tega dva v lastno mrežo. Najprej v 10. minuti Fabio Depaoli, v 48. pa še Lorenzo Montipo. Vmes sta bila uspešna še Ciro Immobile (20.) in Joaquin Correa (36.) iz kazenskega strela. Iz tega je zadel tudi Nicolas Viola (62.), za goste sta žogo v mrežo gostiteljev poslala še Marco Sau (45.) in Kamil Glik (85.).

Ob 18. bosta igrala Torino in Roma, krog pa bosta ob 20.45 uri zaključila petouvrščeni Napoli in Inter. Slednji je vodilni v ligi, kapetan pa nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović.

Nogometaši Parme so v soboto gostovali pri Cagliariju in izgubili s 3:4. Ekipa slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića, ki je igral celo tekmo, je tako še vedno v neugodnem položaju na predzadnjem mestu lestvice, zdaj za Cagliarijem, ta je mesto pred njo, zaostaja za pet točk.

Na prvih treh sobotnih tekmah je zadnjeuvrščeni Crotone izgubil proti Udineseju z 1:2, oba gola za Videmčane dosegel Rodrigo De Paul, Sampdoria je s 3:1 odpravila Verono, potem ko je v drugem polčasu pripravila preobrat po zaostanku z 0:1, Sassuolo pa je po identičnem scenariju slavil proti Fiorentini. Domenico Berardi je za zmagovalce zadel obe enajstmetrovki.

Značke: atalanta, juventus

Članki iz rubrike