sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 21.03.2021 22:59:12

Milan do treh točk v Firencah, Napoli slavil v sončnem derbiju

Reuters
Po šokantnem porazu Juventusa na domačem stadionu proti Beneventu sta v večernih tekmah zmagi vpisala AC Milan in Napoli. Milančani so v gosteh premagali Fiorentino s 3:2, Napoli pa je dobil takoimenovani sončni derbi proti Romi z 2:0.

V vodstvu serie A ostaja Inter, ki zaradi zdravstvenih težav ni odigral tekme 28. kroga proti Sassuolu. Ob tekmi manj ima šest točk prednosti pred AC Milanom ter deset pred Juventusom in Atalanto.

Slednja je danes zmagala v Veroni z 2:0, Josip Iličić pa je igral od 77. minute in v sodniškem dodatku zadel prečko.

Juventus se je nepričakovano oddaljil od desetega zaporednega naslova prvaka Italije. Na stadionu Allianz v Torinu ga je premagal Benevento z 1:0. Strelec edinega zadetka za goste iz bližine Neaplja je bil Adolfo Gaich v 69. minuti.


Obliž po izpadu iz evropske lige je AC Milan dobil v Firencah, kjer je nadoknadil zadetek zaostanka in slavil 18. zmago v prvenstvu.

Zlatan Ibrahimović se je v serie A vrnil v postavo po treh tednih in v 9. minuti zadel za vodstvo nogometašev iz prestolnice Lombardije. Sledila sta zadetka Ericka Pulgarja in Francka Riberyja za Fiorentino, izenačenje ter zmago pa sta gostom prinesla Brahim Diaz ter Hakan Calhanoglu četrt ure pred koncem tekme.

V večerni tekmi se je Napoli z zmago z 2:0 v Rimu vključil v boj za ligo prvakov. Po tretji zaporedni zmagi - v prejšnjem krogu je v gosteh ugnal AC Milan - za četrtim mestom zaostaja le še dve točki.

Belgijski nogometaš Dries Mertens je dvakrat zadel mrežo Rome v razmaku sedmih minut. Najprej je bil natančen v 27., nato pa še v 34.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike